Britanec Bradley Wiggins (Sky) je povečal vodstvo v skupni razvrstitvi. Wiggins, ki je na današnji etapi zasedel šesto mesto, ima 1:26 minute prednosti pred drugouvrščenim Avstralcem Cadelom Evansom, tretjeuvrščeni Kazahstanec Aleksander Vinokurov pa zaostaja 1:52 minute. Slovenec Jani Brajkovič (RadioShack) je s skupnega tretjega zdrsnil na deveto mesto (+4:22).

Lanski zmagovalec Brajkovič je na današnji etapi zasedel 16. mesto, za Rodriguezom pa je zaostal 3:55 minute. Kristijan Koren (Liquigas) je osvojil 90. (+15:18), Grega Bole (Lampre) pa 123. mesto (+19:21). Četrti slovenski kolesar na dirki Jan Tratnik (Quickstep) ni končal današnje etape. V skupni razvrstitvi je Koren na 70. (+26:38), Bole pa na 114. mestu (+46:26).

Sobotna etapa je bila med bolj bizarnimi v zgodovini dirke dirki Dauphine Libere. Za to sta poskrbeli dve kravi, ki sta se približno 25 km pred ciljem nepričakovano znašli na cesti in povzročili množičen padec glavnine, med njimi sta bila med boljšimi kolesarji tudi Francoz Arnold Jeannesson in Španec Mikel Landa.

Odločitev o etapnem zmagovalcu je padla na 11,2 km dolgem vzponu na 1422 metra visoki Collet d'Allevard. Na njem je bil najbolj "svež" 32-letni katalonski kolesar Rodriguez, ki je vsem današnjim pretendentom za etapno zmago pobegnil približno pet kilometrov pred ciljem.

V nedeljo bo na sporedu zadnja etapa od krajev Pontcharra do La Toussuire v dolžini 117 km.