Če so Slovenci znali obdržati vsaj malo koncentracije, so z lahkoto nabirali točke in na koncu prišli do gladke zmage s 3:1 (21, 14, -31, 16). S petim uspehom na prav toliko tekmah je slovenska izbrana vrsta z naskokom na prvem mestu skupine A.

Pred pričetkom evropske lige so bili Britanci popolni avtsajderji, a zaradi olimpijskih iger prihodnje leto, so na Otoku resno zastavili odbojkarski projekt. Vse se vrti okoli 22-letnega korektorja Oluwadamilolaja Bakareja, ki ima nigerijske korenine, moč njegovih udarcev pa sta že občutili reprezentanci Hrvaške in Belgije. S pravo mero previdnosti so se v Sheffield odpravili slovenski odbojkarji, pa ne toliko zaradi pomanjkanja kakovosti kot zaradi razredčenega kadra. Trenutno so zaradi zdravstvenih težav odsotni najbolj izkušeni (Škorc, Komel, Radović), zato je odgovornost padla predvsem na Urnauta, Vinčića, Gasparinija in Pajenka, do nove priložnosti pa so prišli tudi najmlajši: Čebulj, Plot, Planinc ter za kratko rezervni podajalec Ropret.

Velika Britanija je pod vodstvom nizozemskega stratega Arieja Brokkinga že znala izkoristiti podcenjevanje nasprotnikov, kar je bila dobra šola za slovenskega selektorja Veselina Vukovića. Ta je znal povleči prave poteze, da so njegovi fantje resno vzeli tekmo, čeprav je bila odigrana ob terminu (ob 14. uri po lokalnem času), ki bolj ustreza kadetskim tekmam kot dvobojem članskih reprezentanc.

Sprva je imela Slovenija največ težav s stabilnostjo sprejema, a prednost Velike Britanije na uvodu prvega niza ni dolga trajala. Z bombami je udaril Gasparini, za katerega gostitelji niso imeli ne bloka ne obrambe. Še z večjo razliko so slovenski fantje dobili drugi niz, v enakem slogu pa so začeli tudi tretjega. Vse je kazalo na neomadeževano zmago, nato je v slovensko igro zašla prevelika ležernost. Neobičajno veliko napak je storil organizator Vinčić, ki je v ključnih trenutkih s podajami zalagal soigralce, ki so šele prišli na teren, čeprav je kaj lahko bilo to navodilo selektorja. Izkazalo se je, da je razlika v kakovosti dovolj velika, da so si Slovenci lahko dovolili preizkus različnih taktičnih prijemov.

Evropska liga, skupina A, vrstni red: Slovenija (+1) 14, Velika Britanija (+1) in Hrvaška po 5, Belgija 3.