Odločitev o zmagovalcu na etapi, ki se je končala z vzponom do smučarskega središča Les Gets, je padla le nekaj kilometrov pred koncem. Takrat je napadel Kern in zdržal do cilja, tako da je dosegel prvo etapno zmago po šestih letih. Kariero Kerna je pred leti zaznamovala tudi nesreča, ko ga je med treningom zbil motorist. "Zares dolgo sem čakal na ta uspeh. Poskusil sem že v prvi etapi, pa so me pol kilometra pred ciljem ujeli, zato sem dal danes vse od sebe," je dejal zmagovalec.

Prvi pobeg je sicer izvedel Jason McCartney, toda po 95 kilometrih, v katerih si je privozil že tudi 12 minut naskoka, je omagal in glavnina ga je ujela devet kilometrov pred ciljem. Naslednji je poskušal Oliver Zaugg, njegov pobeg pa je ustavil Kern. Za zmagovalcem sta se uvrstila Soerensen s sedmimi in Voeckler z devetimi sekundami zaostanka.

Bradley Wiggins je zadržal rumeno majico vodilnega, Brajkovič, ki je bil danes 17., pa zdaj zaostaja minuto in 21 sekund. Drugi Slovenci so bili danes v ozadju; Kristijan Koren (Liquigas) je bil 83., Grega Bole (Lampre) 142., Jan Tratnik (Quickstep) pa dve mesti za njim. Podobno je v skupnem seštevku, Koren je 61., Bole 129., Tratnik pa 153.

V soboto bodo kolesarji nastopili na šesti etapi od Les Getsa do Le Collet d'Allevarda, dolgi 192 km.