Dvorana Ponds Forge, gledalcev 800, sodnika: Magnusson (Švedska), Reichardt (Nizozemska).
Velika Britanija: Pipes 4, Bakare 23, Hunter, McGivern 4, Pink 2, French 12, Miller 7, Lamont 5, Sliti 2, Howe, O'Malley, Benson.
Slovenija: Čebron 4, Pajenk 10, Planinc 3, Vidič, Gasparini 24, Kamnik 5, Plot, Vinčić 6, Urnaut 15, Fabjan, Ropret, Čebulj 13.

Čeprav so se Slovenci zavedali kakovostne prednosti, pa so bili pred začetkom zelo previdni. Strahu seveda ni bilo zaznati, a spoštovanja ni manjkalo, predvsem zaradi dveh britanskih zmag v uvodnih štirih tekmah proti Hrvaški in Belgiji. Previdnost se je še povečala po novih zdravstvenih težavah, Alenu Šketu, Draganu Radoviću, Vidu Jakopinu in Matevžu Kamniku sta se na bolniškem seznamu pridružila Alan Komel in Sebastijan Škorc. Odsotnosti so se v igri morale poznati, a mlada Klemen Čebulj in libero Miha Plot sta jih dostojno zamenjala (v tretjem in četrtem nizu sta priložnost dobila tudi druga dva blokerja Matevž Kamnik in Matej Vidič ter Jan Planinc), tako da peta zmaga v tekmovanju kljub izgubljenemu nizu ni bila niti za trenutek vprašljiva.

Britanci so v dvoboju s Hrvaško in Belgijo dobili prvi tekmi, morda tudi zaradi podcenjevanja tekmecev. Tega v slovenski vrsti zagotovo ni bilo, čeprav je imela na začetku nekaj težav, predvsem s sprejemom. Gostitelji so ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:6, a Mitja Gasparini je s servisi in igro v napadu hitro poskrbel, da so bile reči na svojem mestu. S petimi zaporednimi točkami so Slovenci ušli, ob drugem tehničnem odmoru že vodili s 16:12. Po napaki Tineta Urnauta so se gostitelji približali (15:16), a slovenski kapetan je hitro popravil svojo napako, z odličnimi servisi je bil najzaslužnejši, da so gostje ušli in s točko spet zelo razpoloženega Gasparinija dobili prvi niz.

V drugem pa so s svojim slogom (servis-blok-obramba) na igrišču zagospodarili že na samem začetku. Do prvega tehničnega odmora (3:8) so domačim prepustili vsega tri točke, še te zaradi napak pri začetnih udarcih. A učinkovit napad ter blok, ki je nekajkrat utišal glasne domače navijače (organizatorji so tribuno napolnili s šolarji, ki so pripravili lepo vzdušje, a v večini odšli že pred koncem tekme), sta bila dovolj, da so Urnaut in kolegi držali varno razdaljo oziroma prednost še povečali.

Ko so Slovenci v tretjem nizu povedli s 4:0, 9:4 in celo 12:6, je bilo videti, da bodo zanesljivo prišli do ekspresne zmage. Toda nekoliko lagodnejši pristop in spremenjena postava sta se jim je maščevala. Tekmec je izenačil na 15:15, v končnici prišel do zaključne žoge, svojo peto pa tudi izkoristil in si s tem podaljšal upanje.

Slovenski selektor Veselin Vuković je na igrišče vrnil Alena Pajenka, kar se je obrestovalo. Igra Slovencev je spet postala prodornejša, blok trdnejši, vse to pa se je pokazalo tudi pri rezultatu. Gostje so vodili v četrtem nizu s 13:6, 17:7, še drugič pa visoke prednosti niso mogli zapraviti.