Sobota, 11. junija

Lunin festival v ljubljanskem Tivoliju, Tržni dan v Tržiču in Noč na Vrhniki, v Londonu pa velika vojaška parada ob praznovanju 85. rojstnega dne britanske kraljice Elizabete II.

V Novem mestu bo padla odločitev o slovenskem košarkarskem prvaku. Krka ali Union Olimpija?

Nedelja, 12. junija

Medtem ko bodo Mariborčani kolesarili okoli svojega mesta, bodo obiskovalci Štanjela pokušali kraške dobrote na festivalu kraških vin in kulinarike.

V Turčiji bodo parlamentarne volitve, na katerih se prepričljiva zmaga obeta islamistični Stranki za pravičnost in razvoj (AKP) premierja Recepa Tayyipa Erdogana.

Italijani bodo glasovali o treh referendumih - o odpovedi jedrski energiji, o zakonu, ki naj bi odprl pot za privatizacijo vode, ter o odpravi zakona o delni imuniteti za predsednika vlade.

V New Yorku bodo že petinšestdesetič podelili nagrade tony za izstopajoče dosežke v gledališču - predvsem v tistih broadwayskih.

Ponedeljek, 13. junija

Ustavno sodišče bo javno razglasilo svojo odločitev v zadevi o pobudi Krajevne skupnosti Ankaran, Skupnosti Italijanov Ankaran, Pobude za ustanovitev občine Ankaran in drugih za oceno ustavnosti zakona o razpisu rednih lokalnih volitev v Mestni občini Koper.

V Londonu bo potekala velika donatorska konferenca organizacije Gavi, ki jo bo vodil britanski premier David Cameron. Gavi ali globalno zavezništvo za cepljenje in imunizacijo skuša zagotoviti ustrezne količine cepiv za otroke v revnem svetu in načrtuje nabrati 3,7 milijarde evrov za programe cepljenja do leta 2015.

Začetek enega največjih golf turnirjev na svetu - U.S. Open.

Torek, 14. junija

Ameriški predsednik Barack Obama bo kot prvi ameriški predsednik po 35 letih obiskal Portoriko, ki je sicer teritorij ZDA, ni pa del ZDA.

Sreda, 15. junija

V Grčijo bodo stavkali zaposleni v zasebnem sektorju, nezadovoljni z varčevalnimi ukrepi vlade.

Četrtek, 16. junija

Ljubljanski mestni redarji bodo z balkona budno spremljali poslance med sejo državnega zbora. Del njih bo v okolici hrama demokracije delil lepljive ovojnice s položnico.