"Za ljudi, ki odbojke ne spremljajo podrobno, so britanski odbojkarji zagotovo presenečenje. Ko slišite Velika Britanija, vam na pamet padejo vse druge asociacije, samo odbojka ne. A tisti, ki dobro poznamo odbojkarske razmere, vemo, da imajo Britanci zelo resen odbojkarski projekt, saj se pripravljajo na olimpijske igre v Londonu prihodnje leto," pravi slovenski selektor Veselin Vuković, ki že od začetka opozarja, da Britanci niso nobeni eksoti. Ravno nasprotno - gre za igralce, ki imajo izkušnje tudi z najboljšimi ligami v Evropi.

"Zadnja leta delajo sistematično, njihova reprezentanca pa je izven konkurence nastopala v nizozemski ligi. Nekaj njihovih reprezentantov igra tudi v močnih klubih po drugih državah," je še dodal Vuković, ki ima o današnjih in jutrišnjih tekmecih dovolj informacij: "O njih vemo precej že od prej, zdaj, ko smo v isti skupini, pa še toliko več. Več kot imate na voljo tekem, da analizirate nasprotnika, več veste o njem. Vsekakor bomo na njih pripravljeni."

Brez težav v slovenski selekciji še naprej ne gre. Dosedanjemu seznamu poškodovanih sta se pridružila Sebastijan Škorc in Alan Komel, a ne gre za nič hujšega. Izpustila bosta potovanje na Otok, zato sta prvič v moštvu Aleš Fabjan in Matevž Kamnik. Še naprej v reprezentanci ni niti sprejemalca Vida Jakopina. Najprej so ga mučile bolečine v hrbtu in ramenu, zdaj pa ima obveznosti na fakulteti za šport, saj se je moral udeležiti taborjenja. Opravljeno taborjenje je namreč pogoj, če želi končati študij.