V skupni razvrstitvi je vodstvo zadržal Britanec Bradley Wiggins (Sky), na sijajnem tretjem mestu pa je z zaostankom 1:21 minute lanski zmagovalec dirke Jani Brajkovič (RadioShack), ki je na današnji etapi v času zmagovalca zasedel 56. mesto. V skupni razvrstitvi ima Wiggins dobro minuto prednosti pred drugouvrščenim Avstralcem Cadelom Evansom.

Na današnji preizkušnji se je od štirih slovenskih kolesarjev najbolj izkazal Grega Bole (Lampre) z 12. mestom, Kristijan Koren (Liquigas) je bil 18., Jan Tratnik (Quickstep) pa je etapo končal na 78. mestu. V skupni razvrstitvi je Koren (+4:40) na 25., Bole (+8:58) na 79. in Tratnik (+18:37) na 146. mestu.

Po včerajšnji vožnji na čas je kolesarsko karavano čakala pretežno ravninska etapa, ki je epilog dobila v ciljnem sprintu. V njem se je najboljše znašel Nemec Degenkolb, ki je tako dosegel drugo etapno zmago na tej dirki. Pred tem je slavil na torkovi drugi etapi od Voirona do Lyona.

Po današnji preizkušnji je bil med najbolj zadovoljnimi Wiggins, trenutno vodilni v skupni razvrstitvi pa je po prihodu v cilj dejal: "Moje noge so po včerajšnjem kronometru še vedno malce težke, a to je povsem normalno. Današnja etapa ni bila pretirano zahtevna, malce sta jo popestrila le pobega dveh tekmovalcev, ki pa sta bila vseskozi pod nadzorom glavnine. Najbolj zahtevne preizkušnje so šele pred nami, najtežja pa bo zagotovo sobotna z vzponom na Le Collet d'Allevard. Menim, da se bo jutri začel tisti pravi Dauphine Libere."

V petek bo na sporedu 210 km dolga preizkušnja od krajev Villars-les-Dombes do Les Gets.