Nastali položaj je še toliko bolj absurden, saj ostali redno zaposleni na zvezi plače dobivajo redno, šef tekaške reprezentance Marko Gracer pa je zatrdil, da je za dvojna merila na SZS izvedel preko teleteksta nacionalne televizije. "Da so redno zaposleni na zvezi dobili izplačane plače, sem prebral na teletekstu, medtem ko pogodbeni delavci še zmeraj čakamo,“ je dejal Gracer, ki priznava, da se trenerji bolj kot z vadbo ubadajo z eksistencialističnimi vprašanji.

"Ko plača zaostaja že dva meseca, se človek počasi začne spraševati, kako bo sploh preživel. Stvar je vroča in vse skupaj je že nevzdržno,“ je svoj položaj in položaj svojih stanovskih kolegov opisal šef tekaške reprezentance.

Na SZS so krivdo za zamujanje plačil zvrnili na Ministrstvo za šolstvo in šport, saj se "sredstva za letni program športa nakazuje šele potem, ko so programi izvedeni, ob tem pa morajo biti predložena tudi finančna ter vsebinska poročila". Pri zvezi sicer obljubljajo, da bodo neporavnane obveznosti do pogodbenih trenerjev in poslovnih partnerjev skušali poravnati v najkrajšem možnem času oziroma do 20. junija.