Včeraj je bila v Grand Hotelu Bernardin novinarska konferenca in predstavitev novega promocijskega videospota turistične destinacije Portorož & Piran. Na konferenci so o projektu spregovorili župan Občine Piran g. Peter Bossman, direktor Turističnega združenja Portorož g. Jadran Furlanič ter režiser g. Marko Cafnik.

Video z naslovom "Skoči v Portorož" je bil posnet med 18. in 26. majem 2011 v zraku, na zemlji in pod vodo, v njem pa je nastopilo preko 150 oseb. V šestih snemalnih dneh je bilo na 48-ih scenah posnetega za štiri ure filmskega materiala. Videospot je nastal v sodelovanju s produkcijsko hišo Snaut in agencijo AV Studio, scenarist in režiser je g. Marko Cafnik.

Ideja za film se je porodila ob ogledu videa, ki ga je Slovenska turistična organizacija pripravila za letošnjo oglaševalsko akcijo v Avstriji. Hotelirji in predstavniki Turističnega združenja Portorož so se zedinili, da morajo narediti preboj iz klasičnega razmišljanja in se oddaljiti od načina komuniciranja, ki se v turistični promociji uporablja že vrsto let. Kot je dejal Jadran Furlanič, direktor turističnega združenja Portorož: "Želeli smo narediti nekaj nekonvencionalnega, svežega in drznega." Dovolj jim je tudi kritiziranja destinacije Portorož & Piran v smislu, da nima dovolj privlačne ponudbe, da ni urejenih plaž, zabave, kulinarične ponudbe itd. Z videom so želeli prikazati pestrost doživetij na destinaciji, svetovljanstvo obiskovalcev ter pristnost domačinov in turističnih delavcev – v videu namreč pretežno nastopajo slednji in ne profesionalni igralci. Jadran Furlanič še dodaja: "Verjamemo, da bo spot prinesel želene rezultate, to je večjo prepoznavnost Portoroža, Pirana in zaledja."

Za glasbeno podlago je bila izbrana Magnificova uspešnica Hir aj kam hir aj go. Gre namreč za eno redkih slovenskih pesmi popularne glasbe, ki je dobro poznana v tujini, poleg tega pa je tudi ravno prav dinamična.

Zanimivo je, da pojavnost večine znanih osebnosti v scenariju ni bila predvidena. Snemanje je bilo nabito s pozitivno energijo, kar je k spontanemu in prostovoljnemu sodelovanju pritegnilo znane prijatelje Portoroža in Pirana. Poleg ministra za promet dr. Patricka Vlačiča in župana Občine Piran g. Petra Bossmana, so tako v videu nastopili še glasbenica Lucienne Lončina, slavni avstrijski pravljičar Folke Tegetthoff, ki je na dan snemanja ravno kupoval hišo v Piranu, svetovna nogometna legenda Franco Baresi, glasbenik in predsednik Krajevne skupnosti Portorož Slavko Ivančič in še mnogi drugi. V glavni vlogi pa je blestela simpatična igralka Eva Jurca, ki smo jo med drugim lahko videli v nadaljevanki Strasti.

Projekt je združil predstavnike tako lokalne skupnosti kot tudi javnega in zasebnega sektorja, kar se je pokazalo v veliki količini prostovoljnega dela.