Na isti, valoviti, tehnični trasi, ki bo predzadnji dan francoske pentlje šele zakoličila vrstni red, so ga premagali le trije večji specialisti kronometra - Nemec Tony Martin (za 1 minuto 17 sekund) , Bradley Wiggins in David Zabriskie ter vsestranski Edvald Boasson Hagen. Za prestiž pa je skalp vzel tudi Cadelu Evansu. Ob tem so Martin, EBH in Zabriske, ki niso visoko v skupnem seštevku, vozili v drugem časovnem obdobju, ki ga je krojil dež in veter.

"To je bil zame zelo dober kronometer," Brajkovič ni skrival zadovoljstva. Ni obešal na veliki zvon, da je imel pred startom hude težave z želodcem in da je bil vprašljiv celo včerajšnji start. "Dal sem vse od sebe. Bilo je težko, ampak ob dobrem dosežku se ne smem pritoževati," je pripomnil. Wiggins, Evans (+ 1 minuta 11 sekund) in Brajkovič (+ 1 minuta 21 sekund) tvorijo nov skupni vrstni red. Vsi poudarjajo, da imajo Dauphine za veliki test pred Tourom, le vsak s svojimi posebnostmi. Novi rumeni Britanec Wiggins (Sky) priznava, da mu bodo kot specialistu za kronometer šele gore dale potrditev, da je na pravi poti za izboljšanje četrtega mesta iz leta 2009. Avstralec iz Švice Cadel Evans želi utrditi samozavest z zmago na Dauphine. Brajko pa: "Zdaj sem skupno tretji, kar je lepo. Lahko bi bil celo boljši, toda zmagati na tej dirki ni cilj. To ponavljam še enkrat. Tour de France je številka ena. Seveda pa ne bom izpustil priložnosti, če se ponuja." Po današnji ravninski sprinterski etapi za Grega Boleta bo od petka do nedeljo v gorah zelo pestro, saj bodo vsi čakali slabe trenutke Wigginsa ter dvoboj med Evansom in Brajkovičem.

Določena prelomnica bo tudi dober nastop Kristjana Korena. Z 19. časom, mimogrede le 25 sekund za do zdaj vodilnim Vinokourovom, je dal klubskim šefom v Liquigasu vedeti, da zasluži mnogo več pozornosti in priložnosti. "Po dobrem letu sem le lahko šefom dopovedal, da lahko dirkam 'krono'. Prvič sem lahko odpeljal na polno. Prej sem vedno moral hraniti moči za naslednje dni. Se pa zavedam, da bom moral še veliko narediti, da bom konkurenčen najboljšim," je med večerjo analiziral Kristjan Koren. Med najbolj poklapanimi pa je bil njegov kapetan Ivan Basso, ki je končal šele kot 135., kar tri minute in pol za Primorcem oziroma debelih pet za Brajkovičem. Na Touru želi biti spredaj.