Tretja etapa dirke Dauphine Libere je že premešala karte na vrhu skupne razpredelnice. Kazahstanec Aleksander Vinokurov, ki je do danes na dirki vodil, je zasedel 14. mesto in rumeno majico vodilnega moral prepustiti Wigginsu. Slednji je bil zgolj za deset sekund počasnejši od Nemca Martina.

Martin se je danes pri svojih delodajalcih nekoliko odkupil z zmago, saj je dirko sicer slabo začel. Že četrtič v sezoni je bil najboljši v preizkušnji na čas, tokratno etapo pa je vzel predvsem kot preizkus za Tour de France, ki še prihaja. "Z opravljenim sem zelo zadovoljen. Današnja dirka mi je vlila samozavesti pred francosko pentljo," je po tokratni zmagi povedal Nemec, ki je bil najboljši že na vmesnih časih.

Od štirih Slovencev je še naprej povsem pri vrhu Jani Brajkovič, ki je lani na tej dirki slavil zmago, prav tako pa je bil najhitrejši tudi v vožnji na čas. Danes se je moral zadovoljiti s petim mestom, skupno pa je tretji. Kristijan Koren (Liquigas) je bil danes 19., skupno je pridobil 14 mest in je 25. Grega Bole je z današnjim 151. mestom padel na skupno 83., Jan Tratnik je bil danes 150., skupno je mesto slabši.

V četrtek čaka kolesarje na dirki četrta etapa od krajev La Motte-Servolex do Macona v skupni dolžini 173,5 kilometra.