Zadnji pokazatelj napredka je bilo nedavno odprto državno prvenstvo v Kranju, kjer je Klinarjeva kraljevala v svojih disciplinah in obenem že izpolnila zahtevno normo A za nastop na olimpijskih igrah 2012 v Londonu na 400 mešano. "Nisem pričakovala, da bom plavala tako dobro. Presenečena sem bila že na 200 delfin, seveda pa sem vesela tudi olimpijske norme na 400 mešano. Seveda norma sama ne pomeni nič, obenem pa je zelo pomembno, da jo že imam in se mi z njo ne bo treba ukvarjati kasneje. Norma je vendarle neko breme, ki sem ga zdaj odložila," je kranjske nastope ocenila Klinarjeva.

Plavalka pravi, da bi bili dosežki v njenih najboljših disciplinah še boljši, če bi imela ob sebi še močnejšo konkurenco. "Če bi koga lovila, kot običajno na 400 mešano lovim Madžarko Zsuzso Jakabos, bi bila še hitrejša, po drugi strani pa sem zadovoljna, da sem vse te rezultate dosegla takorekoč v solo nastopu."

Tekma na Gorenjskem pa je bila prava tudi z druge plati, saj je Klinarjeva v disciplinah, ki jih na najmočnejših tekmah ne plava, dosegala osebne rekorde, saj se je spuščala v "odprt boj" z drugimi slovenskimi plavalkami. Na 100 m delfin je izzvala Saro Isaković. Slednja je medsebojni obračun sicer dobila, a je Klinarjeva osebni rekord popravila kar za sekundo. "Sara je v taki formi, da ji v določenih disciplinah lahko konkuriram in imam tisti pravi tekmovalni občutek. Tako je bilo tudi na 100 delfin, kjer sem videla svojo priložnost in na koncu dosegla odličen izid. Škoda, da Sara ni v boljši formi še na 200 delfin, kjer ima odličen rekord, ki bo še zelo dolgo njen, meni pa je tokrat na tej razdalji manjkala prava tekma."

Zaradi dobrih dosežkov ima Klinarjeva razumljivo visoke cilje v sezoni, posebej na svetovnem prvenstvu v Šanghaju. "Letos sem zelo stabilna, dobro sem trenirala in tekmovala, hitrejša sem kot lani ob tem času, tudi priprave so potekale brez zdravstvenih težav. Zdaj sem polna optimizma in veselim se novih izzivov. Vem, da še nisem v top formi in da bom do svetovnega prvenstva še precej hitrejša. Tam bo zelo težko že zjutraj, ko bo treba plavati okrog 4:38 za zanesljivi finale, kar je moj prvi cilj. Če bom v finalu, pa lahko plavam tudi okrog 4:35 in videli bomo, kam me bo to prineslo."

Klinarjeva, ki je že odpotovala na tritedenske priprave v francoski Font Rome, bo na sklepnih pripravah skušala popraviti predvsem formo v hrbtnem in prsnem plavanju, v katerem nekoliko zaostaja za svojimi najboljšimi dosežki. Zadnji test opravljenega, to bo tudi generalka za svetovno prvenstvo, jo nato čaka v začetku julija na mitingu v Radovljici.