Film "Kao rani mraz" je bil prikazan po ostalih državah nekdanje Jugoslavije, nocoj pa bo dočakal slovensko premiero. Navdih za film je Balašević našel v pesmi "Prića o Vasi Ladačkom". Želel si je posneti tak film, kot se mu je vrtel v glavi, ko je poslušal to pesem. V filmu nastopajo Balaševićevi prijatelji, med katerimi sta Rade Šerbedžija in Mustafa Nadarević, pa tudi njegova hči Olivera Balašević. Prikazan bo s slovenskimi podnapisi.

Na četrtkovem koncertu bodo obiskovalci lahko prisluhnili vsem starim Balaševićevim skladbam v novih aranžmajih. "Imam tudi nekaj novih skladb, ampak ne verjamem, da jih bom zapel. Všeč mi je, ko občinstvo poje z menoj. Koncert ne bo imel spektakularnega programa, moji koncerti niso takšni. Mislim, da bi občinstvo razočaral, če bi se obnašal drugače, kot sem se doslej," je povedal na majski novinarski konferenci.

Na omenjeni konferenci so bili napovedani kar trije koncertni večeri z Balaševićem v Križankah, en filmski in dva glasbena. Kot so povedali organizatorji, za drugi koncertni datum v Križankah, 10. junija, niso uspeli prodati zadostnega števila vstopnic in zato odpade.