Markovi letošnji dosežki kažejo na izvrstno pripravljenost: prvo mesto - Texas Hill Country (600 kilometrov 19 ur 26 minut, novi rekord proge), prvo mesto na dirki okoli Slovenije (1138 kilometrov v 40 urah 21 minutah).

V prejšnjih nastopih na RAAM je bil Marko že drugi (2006, Enduro kategorija) in tretji (2009) v posamični konkurenci, leta 2008 pa je v konkurenci dvojic zmagal s prijateljem Tomažem Perčičem. RAAM, Race Across America, je kolesarska dirka od zahodne do vzhodne obale ZDA. Poteka v eni sami potezi, v slogu "počivaj, kadar moreš in hočeš", kolesarji pa kolesarijo tudi več kot 22 ur na dan. Po presoji ameriške revije Outside gre za najtežjo, najbolj naporno in najbolj ekstremno športno preizkušnjo na svetu.

Marko je dejal: "Kot vedno se prek luže odpravljamo z željo po zmagi. Dirka je tako težka in dolga, da je nemogoče nekaj napovedati. Odpeljati želim svojo dirko z glavnim ciljem prečkati ZDA v manj kot 9 dnevih. Če mi bo to uspelo, tudi rezultat ne more izostati. Dirkam v spomin na prezgodaj preminulega prijatelja Jureta Robiča, ki je na RAAM pustil neizbrisljiv pečat. Prepričan sem, da mi bo misel nanj pomagala v najtežjih trenutkih dirke."

Marko je predstavil tudi dobrodelni projekt, pri katerem sodeluje, in sicer Fundacija Jureta Robiča (http://jure-foundation.org/), ki želi skrbeti za ime Jureta Robiča, donirana sredstva se bodo zbirala za njegovega sina Nala, hkrati pa bodo del sredstev povrnili nazaj v šport, ki ga je Jure tako ljubil.