Zmagovalca 179-kilometrske etape od Voirona do Lyona je odločil sprint, kjer pa je bil najmočnejši Degenkolb. Drugo mesto je pripadlo Samuelu Dumoulinu (Cofidis), tretji je bil Sebastien Hinault (Ag2r). Izkazal se je Bole, ki je z istim časom kot zmagovalec, končal na osmem mestu. Janez Brajkovič (RadioShack) in Kristijan Koren (Liquigas) sta za zmagovalcem zaostala šest sekund. Brajkovič je v skupnem seštevku zadržal sedmo mesto (+0:26).

Degenkolb je bil celotno etapo v ospredju, odbil pa je vse napade tekmecev. V skupinskem sprintu je kot zadnji napadel še Dumoulin, vendar je 22-letni Nemec odbil tudi ta poizkus in ciljno črto prečkal po štirih urah, dveh minutah in 39 sekundah. Degenkolb, dobitnik srebrne medalje na svetovnem prvenstvu mlajših članov, je slavil peto letošnjo etapno zmago.

"Zaenkrat je za mano odlična sezona. Vedno več mladih kolesarjev prihaja iz Nemčije. Upam, da bomo kolesarstvo v Nemčiji ponesli na višjo raven," je dejal zmagovalec etape, ki med profesionalci kolesari prvo leto. Kljub dobri sezoni pa ne bo nastopil na letošnji dirki Tour de France: "To leto še ne. Mogoče naslednje ali pa še kasneje. Mislim, da ni dobro nastopiti prezgodaj in prehitro."

V skupnem seštevku še vedno vodi Vinokurov. Enajst sekund zaostajata Belgijec Jurgen van den Broeck (Omega Pharma Lotto) in Britanec Bradley Wiggins (Sky). Brajkovič na sedmem mestu zaostaja 26 sekund, Koren je 39. (+2:19), Bole pa 41. (+2:21).

V sredo je pred kolesarji 42,5-kilometrska vožnja na čas.