Očitno ste v življenjski formi. Prva uvrstitev na enomestno število v elitni konkurenci svetovnega pokala ter prepričljiva zmaga v Italiji.

Ah, v življenjski formi upam, da še nisem. (Smeh.) Da še pride. Deseterice med elito sem bila zelo vesela. To je bil že lanski cilj, letošnji pa sploh. Upam, da bom julija še višje. V Italiji pa konkurenca ni bila posebej ostra, kar sem po nizu dirk svetovnega pokala pričakovala. Ostale najboljše so izkoristile tekmovalni počitek. Tako sem tudi malce prehlajena zmagala za trening.

Na svetovni lestvici je od vas pred vami mlajša le Francozinja Julie Bresset, tudi vodilna v svetovnem pokalu.

Zmaguje in zelo je hitra. Tehnično in fizično je odlična. Upam si trditi, da bo zmagala v skupnem seštevku, če se ji le kaj ne zgodi. Sicer so razlike v tej sezoni med nami v ospredju še manjše, tudi tridesete s svetovnega pokala na nobeni dirki ni mogoče podcenjevati.

Še vedno po ustaljenem načinu sodelujete z Lukom Želetom, trenerjem turške ekipe Manisaspot. Ste v slovenski ekipi Orbea Geax za kaj prikrajšani?

Z Želetom še naprej dobro sodelujeva. Tudi v slovenski Orbei imam na razpolago vso podporo, na svetovnih pokalih pa se pridružimo tovarniški ekipi Orbea. Nikjer nisem prikrajšana. Sem imela priložnost, da grem v tujo ekipo, vendar sem tehtala tudi zaradi študija. Končujem četrti letnik fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, opravljene imam vse vaje, ki so me vezale na Ljubljano. Manjka mi le še nekaj izpitov, zato je odslej tudi manj prilagajanja.

Boste v nedeljo branili skupno vodstvo v italijanskem pokalu?

Ne. Konec tedna grem na 2. maraton Črna luknja v Črno na Koroškem, ker je tudi državno prvenstvo. V nedeljo pa v hrvaški Samobor nabirat točke z dirke UCI 1. Majico vodilne bom v italijanskem pokalu izgubila, vendar mi to, tudi ob denarni nagradi, ni prioriteta. Zdaj me zanimajo le točke in lestvica UCI.