Na šestnajsti medsebojni tekmi so si Francozinje v mestu Pau, znanem predvsem po košarkarskem klubu, priigrale trinajsto zmago, s katero so že z nogo in pol na decembrskem svetovnem prvenstvu v Braziliji. Začetek včerajšnje tekme ni obetal takega poloma Slovenk, ki so v 13. minuti še držale neodločen izid (4:4). Toda s štirimi zaporednimi zadetki v slabih petih minutah so si gostiteljice prvič priigrale občutnejšo prednost (8:4), ki sprva tudi po Tisljevi minuti odmora ni splahnela (9:5). To se je zgodilo šele v 25. minuti, ko so njegova dekleta zaostanek zmanjšala za polovico (7:9), s takšno razliko pa so Slovenke tudi odšle na odmor (9:11).

Toda to, kar Slovenkam ni uspelo tik pred odhodom na odmor (da bi se približale le na gol, kajti nekaj sekund pred znakom sirene je Neli Irman zapravila "zicer"), jim je na začetku drugega polčasa - aktualne svetovne podprvakinje iz Kitajske leta 2009 so imele v 32. minuti zgolj zadetek prednosti (12:11). Toda nato so sledile črne minute Tisljeve čete: sistem igre v obrambi in napadu je povsem razpadel, svoje pa so dodale še kazenske minute, ki so bile izrazito v škodo slovenske reprezentance (skupaj 14 minut, Francija samo štiri).

Posledično je seveda začela naraščati tudi razlika v korist ekipe legendarnega selektorja Olivierja Krumbolza. V 40. minuti je bilo prvič pet golov razlike (16:11), Slovenke pa so do sredine drugega polčasa - v dvanajstih minutah - samo enkrat zatresle francosko mrežo. Na nasprotni strani so Francozinje kljub visoki prednosti še naprej vztrajno dodajale plin, kar jim je v 50. minuti prvič prineslo deset zadetkov naskoka (24:14) in zmagovalec prvega kvalifikacijskega dvoboja je bil odločen.

"Kljub visokemu porazu sem zadovoljen s predstavo svojih igralk. Maksimalno so se borile in pokazale, da imajo večje srce kot Francozinje. Dobro so igrale 35 minut, a razen srca je vse ostalo na strani Francozinj," je razplet komentiral slovenski selektor Tone Tiselj. O razlogih za padec v igri v drugem polčasu je Tiselj dodal: "Številne izključitve na naši strani so narekovale spremembe v igri, v novih okoliščinah pa se dekleta niso najbolje znašla. Poraz proti Francozinjam je pač naša realnost, njihova zmaga pa zaslužena, čeprav je glede na prikazano igro obeh reprezentanc končna razlika vendarle nekoliko previsoka."