Anje Klinar je dosegla normo za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu. Klinarjeva je 400 mešano zmogla z odličnim časom 4:39,90, kar je bilo skoraj dve sekundi boljše od zahtevane mednarodne norme. "Zelo sem vesela dosežene norme. Malo sem jo pričakovala že prejšnji vikend v Banjaluki, a sem bila takrat očitno še preutrujena. Tukaj sem že po prvem in drugem dnevu vedela, da mi gre zelo dobro, zato sem vso soboto posvetila nastopu na 400 mešano. Zadovoljna sem, ker mi pred tem v Sloveniji in v taki konkurenci to še ni uspelo. Norma sicer ne pomeni veliko, a zdaj se lahko pripravljam popolnoma neobremenjeno," je bila zadovoljna Anja Klinar.

Zadnji dan je z dobrim dosežkom nase opozoril še Toni Valčič iz ljubljanske Olimpije, ki je zmagal na 50 prosto za Slovenijo z zelo dobrim dosežkom 23,03 in le za dobro desetinko zgrešil normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Šanghaju.

"Prvenstvo je potekalo po načrtih in pričakovanjih. Nekaj plavalcev se je dodatno uvrstilo v različne reprezentance, pri nekaterih mladih se je malo zamenjal vrstni red, večina pa je tukaj pokazala zelo dobre dosežke. Posebno vesel sem nekaterih kadetskih rekordov, saj mlada generacija dokazuje, da se nam v prihodnjih desetih letih za plavanje ni treba bati," je o prvenstvu dejal slovenski selektor Roni Pikec.

Tekmovanje je minilo v slovesu dvakratnega olimpijca iz Triglava Marka Milenkoviča, ki je pri 35 letih tudi uradno sklenil kariero.