Konec tedna pa je petnajst fantov nedavno ustanovljenega tržiškega kluba borilne veščine ju jitsu Meiyo rei jitsu pod vodstvom Miša Radovančevića prostovoljno temeljito očistilo okolico bazena, pokosilo travo, poruvalo plevel. Je čistilna akcija torej znanilka tega, da letošnja kopalna sezona le ni izgubljena?

"Občina je pripravljena pomagati po svojih močeh. Za zdaj občina ni niti lastnica niti najemnica bazena. Do zdaj tudi nisem bil vprašan, če ko potrebuje pomoč. Sestanek imamo v ponedeljek in upam, da se dogovorimo," je dejal župan Tržič Borut Sajovic. Naj spomnimo, da je občina pred kratkim z lastnikom kopališča, Splošnim športnim društvom Tržič, podpisala pismo o nameri o brezplačnem prenosu lastništva bazena na občino, ta naj bi ga v nekaj letih popolnoma preuredila, prav tako pa poskrbela za sanacijo telovadnice Sokolnica. Najemnik bazena in bližnje picerije je Zoran Kabič, ki je še prejšnji teden zatrjeval, da z bazenom nima nič. Izkazalo pa se je, da je pogodba med njim in športnim društvom veljavna. "Res delamo na tem, da poskrbimo še za zadnjo sezono, preden bazen zaprejo in začnejo obnavljati. Vse smo se z občino in športnim društvom pravzaprav že dogovorili, urediti moramo še formalnosti. Zagon in stroški obratovanja bazena so od 20.000 do 30.000 evrov, res pa je, da lahko s takimi akcijami, kot je bila sobotna, marsikaj prihranimo. Če bo šlo res vse po sreči, bo bazen odprt do sredine meseca," je zatrdil Zoran Kabič.

Ob tem je vodja kluba Meiyo rei jitsu Tržič Mišo Radovančevič pojasnil še, da so se za prostovoljno akcijo čiščenja bazena odločili prav zato, ker so slišali, koliko nesoglasij je spet okoli odprtja bazena. "Lani smo v tukajšnjem nadstrešku lahko trenirali, tako da na neki način vračamo uslugo. Sploh pa si naš klub prizadeva, da fante spravimo z ulic in da počnejo nekaj koristnega. Ne gre le za treninge, pač pa tudi za to, da končajo šolo, so družbeno aktivni in pomagajo, ko je treba. Tudi v prihodnje nas čaka še kakšna akcija," je še dodal Radovanćević. In ker so prizadevni fantje dobro opravili svoje delo, se morajo zdaj potruditi še vsi vpleteni, od najemnika do lastnika in občine, da priljubljeni tržiški bazen tudi zares odprejo.