Slovenci so sobotno tekmo dobili s 3:0 (18, 23, 23), a z igro niso blesteli, reči pa se 24 ur pozneje niso dosti spremenile. Izbranci Veselina Vukovića so bili celo še manj prepričljivi in storili več napak, predvsem pri zaključevanju napadalnih akcij, za razliko od prve tekme so grešili tudi pri servisih, manjkalo pa jim je hitrosti in eksplozivnosti. Da pa niso doživeli neprijetnega poraza, se lahko zahvalijo bloku in zbranosti, saj so izenačeno tekmo s točkami v odločilnih trenutkih (predvsem v zadnjem, skrajšanem nizu) znali pripeljati do težko priborjene zmage.

Gostitelji so tekmo začeli zaspano, a so jih tekmeci z vodstvom s 6:2 prebudili, le nekaj trenutkov pozneje je bilo namreč na semaforju 7:6. Toda Hrvatov nekaj izgubljenih točk ni zmedlo. Po prvem tehničnem odmoru so spet prevzeli pobudo in vodili vse do drugega tehničnega odmora. Po njem pa so Slovenci prišli do vodstva z 21:18, kar je bilo dovolj za zmago v nizu, zadnjo točko je dosegel Tine Urnaut.

Selektor Vuković je z zamenjavo na mestu libera - Sebastijana Škorca je zamenjal Miha Plot - napovedal, da bo tokrat ponudil priložnost tudi mlajšim igralcem. O tem niti ni imel dosti za razmišljati, saj je bila večina starejših nerazpoloženih, tako da po izgubljenem drugem nizu ni imel česa izgubiti. Predvsem debitant Klemen Čebulj (ob njem sta priložnost dobila tudi Jan Planinc ter Matej Vidič) je v nadaljevanju izkoristil svojo priložnost. "Po pričakovanju smo imeli težko delo, nemogoče je namreč vse tekme zlahka dobiti. Mislim, da je hitro slovo Sebastijana Škorca, ki je igrišče zapustil zaradi zdravstvenih težav, po prvem nizu nekako porušilo našo zbranost, njegov odhod se je precej občutil. V četrtem nizu smo slabše servirali, kar se je poznalo pri točkah. Precej smo že zaostajali in porabili veliko energije, da smo se vrnili v niz. V igro sem poslal Klemena Čebulja, kar se je izkazalo za dobro potezo," je povedal slovenski selektor Veselin Vuković, kapetan Tine Urnaut pa je dodal: "Izčrpani smo od priprav, saj smo največ delali na fizični pripravi, zaradi tega je bilo v naši igri tudi veliko vzponov in padcev. Na tem moramo delati v prihodnje in glavno je, da smo v ključnih trenutkih stopili skupaj in znali zaključiti nize v našo korist."

Naslednji tekmi bodo Slovenci odigrali naslednji petek in soboto, v Sheffieldu bodo njihovi tekmeci Britanci.