Prvo ime mitinga je bil, tudi za njega nepričakovano daljavo, Kranjc, ki je načrtoval met okrog 77 metrov. Že v drugi seriji je presegel enega najstarejših slovenskih atletskih rekordov. "Rekordni met je potekal dobro. Vzel pa sem premehko kopje, ki v zadnjem delu ni zajadralo tako, kot bi sicer, če bi izbral trše orodje. Lani ob tem času, ko sem tudi metal podobne daljave, sem imel nesrečo s poškodbo trebuha. Lahko sem dvigal uteži in delal druge vaje, nisem pa mogel teči in vse do septembra nisem mogel metati. Glede na to, da trenutno polno treniram, bi bil lahko na svetovnem prvenstvu tudi v finalu," je bil optimističen v največjo tekmo leta uprt Matija Kranjc.

Prezelj je v tretjem poskusu preskočil 2,28 m. Nato je postavil letvico na višino 2,32 m, kar je centimeter več od njegovega slovenskega rekorda (2,31 m), ki ga je zmogel 24. januarja 2004 v Ljubljani. Ta znamka je ostala nedotaknjena. "Po 2,25 m sem bil že kar malo prazen, saj je to že zelo visoko. Sem v zelo dobri formi. Pogoji niso bili najboljši, saj se je tekmovanje zelo zavleklo. Moj naslednji cilj je SP v Daeguju, kjer si želim finala," je bil zadovoljen Rožle Prezelj.

Gregor Kokalovič (Krka, 10,40) je na 100 m premagal slovenskega rekorderja Matica Osovnikarja (Mass, 10,47) ter bil nato prvi tudi na dvakrat daljši razdalji (21,09). Kokalovič je bil že pred mitingom najhitrejši Slovenec letos in je ta status ohranil tudi po postojnski tekmi. "Zelo sem vesel, posebej uvrstitve in tega, da sem premagal Osovnikarja. Gre mi vse bolje, vsako tekmo sem hitrejši. Moj cilj je čas 10,35 na 100 m, na 200 m pa se moram še sprostiti. Na daljši razdalji je cilj čas 20,70 sekunde in norma za SP," je bil dvojne zmage vesel Gregor Kokalovič.

Osovnikar je leta 2009 zadnjič izgubil slovenski dvoboj na 100 m, ko ga je ugnal prav Kokalovič, zadnjič na 200 m pa je v slovenski konkurenci klonil 16. maja lani, ko ga je na ekipnem državnem prvenstvu v Celju prehitel Jan Žumer. "Nerad imam poraze, še posebej v slovenski konkurenci. Ponovno sem delal napake, glede na to je bil izid celo soliden," je povedal Matic Osovnikar.

Med atletinjami je bila na 100 m najboljša Sabina Veit (Štajerska, 11,66) pred Saro Strajnar (Mass 11,73). Marina Tomič (Kladivar) je na 100 m ovire (13,33) zasedla drugo mesto za Italijanko Marzio Caravelli (13,12), Damjan Zlatnar (Mass) pa je bil na 110 m ovire drugi (14,22) za Američanom Jeffom Porterjem (13,59). Američan Brent LaRue, ki tekmuje za ljubljanski Mass, je slavil zmago na 400 m ovire (50,56).

Naslednji miting za slovensko VN bo v sredo v Celju, kjer bo konec tedna tudi finale atletskega pokala Slovenije.