Športna palača v Pauju, gledalcev 4800, sodnika: Lorente in Serradilla (oba Španija).
Francija: Attigre, Leynaud, Darleux 1 (1), Goudjo, Kanto 3, Ayglon 3, Spinser, Pineau 4, Mendy, Baudoin 3, Dembele 6, Deroin 2, Tervel, Piejos 2, Signate 3, Lacraber 2 (2).
Slovenija: Marinček, Pandžič, Krhlikar, Gros 5, Šon, Mitruševska, Jeriček, Hrnjič 1, Čerenjak 1, Mavsar 5 (4), Gojkovič, Irman 2, Koren, Jankovič 2, Gregorc 1, Petrinja 2.
Sedemmetrovke: Francija 5 (3), Slovenija 4 (4).
Izključitve: Francija 4, Slovenija 14 minut.
Rdeč karton: /.

Slovenske rokometašice so v Pauju doživele visok poraz in zapravile vse možnosti za preboj na decembrsko svetovno prvenstvu v brazilskem Sao Paulu. Izbranke Toneta Tislja so bile močnim Francozinjam enakovredne le v prvem polčasu, v drugem pa je njihova igra razpadla, kar so favorizirane domače rokometašice izkoristile v vseh pogledih in si že pred nedeljskim povratnim dvobojem v ljubljanski dvorani Stožice zagotovile vozovnice za pot v Južno Ameriko.

Slovenskim rokometašicam Francozinje ne ležijo, o tem zgovorno priča dosedanjih 16 medsebojnih tekem, na katerih so dosegle le dve zmagi in enkrat remizirale, v Pauju pa so doživele že 13. poraz.

V prvi polovici tekme so bile Ana Gros, Tamara Mavsar, Neli Irman in njihove soigralke enakovredne imenitnim tekmicam, v drugi polovici se je tehtnica odločno nagnila na stran francoske ekipe, ki jo že vrsto let vodi eden najboljših ženskih rokometnih trenerjev na svetu Oliver Krumbholz. Domače igralke so s pridom izkoristile številne vrzeli v obrambi gostij in do vrha napolnile njihovo mrežo, pot do gola pa so jim olajšale tudi številne izključitve na slovenski strani.

V slovenski reprezentanci sta bili najbolj učinkoviti Ana Gros in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po pet golov. Povratna tekma bo v nedeljo, 12. junija, v Ljubljani.