Letošnja zmagovalca sta prva, ki ju je doletela prav posebna čast. V Mozirskem gaju so namreč pripravili "Prehodno gredico Mozirskega gaja", ki je posvečena zmagovalki in zmagovalcu 21-kilometrske preizkušnje. Do prve sobote v juniju naslednje leto bosta njuni imeni blesteli na posebni tabli ob gredici v obliki mavrice, takrat pa se bosta za to častno mesto lahko spet potegovala z vsemi ostalimi tekači, ki se bodo udeležili Malega maratona 2012.

Teka se je v 7 različnih starostnih kategorijah udeležilo 351 tekačev. Ker so tekli na treh različnih razdaljah, za vsako pa so ločeni rezultati za ženske in moške, so organizatorji ob koncu podelili 42 kompletov medalj.

Zmagovalko in zmagovalca na 21 kilometrov so po podelitvi medalj s kočijo odpeljali v Mozirski gaj, kjer sta ju sprejela predstavnika Mozirskega gaja Jože Skornšek in Božo Plesec. Nataši Aničič in Petru Tonkliju sta predala šopka, nato so skupaj fotografirali ob tabli, na kateri obiskovalci parka že lahko preberejo imeni zmagovalcev Malega maratona Mozirja leta 2011.

Poleg 21-kilometrske razdalje so tekači lahko izbirali še med rekreativnim tekom (11 kilometrov) in družinskim tekom (6 kilometrov). Na 11-kilometrski trasi je med moškimi bil s časom 39:10 najhitrejši Hrastovec Ivan, med ženskami pa je prvo mesto s časom 49:11 dosegla Pogorelčnik Neža. S 6-kilmetrsko razdaljo je najhitreje opravil Kramer Jan, njegov čas je bil 22:09, med ženskami pa je prva cilj dosegla Kramer Nastja. Za to je potrebovala 25:03.

Ostale rezultate in fotoutrinke z dogodka si lahko ogledate na spletni strani www.mm-mozirja.com, udeleženci teka pa si lahko na tem naslovu natisnejo tudi svojo diplomo za udeležbo.

"Iskrene čestitke vsem udeležencem. V naših očeh je zmagovalec vsak, ki doseže zastavljeni cilj. Upamo, da so se v Mozirju vsi dobro počutili, mi smo se potrudili po naših najboljših močeh. Dodal bi le še vabilo, da si že kar zdaj rezervirate prvo soboto v juniju prihodnje leto, ko se bo zgodil Mali maraton 2012," je ob koncu prireditve dejal vodja MM Mozirja, Robert Brezovnik.