Na Notranjskem bo jutri med 17. in 20. uro tekmovalo 150 atletov in atletinj iz 9 držav, med katerimi bodo tudi imena iz ZDA, Jamajke in Bahamov. Gledalci bodo lahko na delu videli številne najboljše slovenske atlete, najbolj zanimiv boj pa se obeta v moškem teku na 100 metrov, v katerem se bosta pomerila letos zelo hitri Gregor Kokalovič in do zdaj najhitrejši Slovenec Matic Osovnikar. Atleti bodo tekmovali v desetih disciplinah, ženske pa v sedmih.

Direktor Atletske zveze Slovenije Boris Mikuž bo imel v domači Postojni tudi vlogo direktorja mitinga. "Upam, da mi bodo šefi šteli to v plus," so bile uvodne besede Mikuža, ki je v nadaljevanju natančneje predstavil startno listo: "Velik poudarek smo namenili štafetam, saj se bodo v Postojni predstavile vse najboljše slovenske štafete na 4x100 in 4x400 metrov. Poleg tega smo organizirali miting v nekaterih disciplinah, ki so po številu nekoliko deficitarne. S tem želimo vsem slovenskim atletom zagotovite dobre pogoje v boju za doseganje norme za velika tekmovanja. Poleg moškega sprinta bo zanimivo tudi pri ženskah, kjer se bo predstavila Merlene Ottey (maja je dopolnila 51 let - op. p.), konkurenco pa bo imela v mlajši generaciji, ki ji poveljujejo Nina Kovačič, Sabina Veit in Pia Tajnikar. Marini Tomič smo na 100 metrov z ovirami pripeljali Italijanko Marzio Caravelli, obe pa bosta lovili normo za svetovno prvenstvo v Daeguju. Damjan Zlatnar bo na 110 metrov čez ovire tekmoval ob Američanu Jeffu Porterju, po novem postojnski atlet Marku Macuh pa bo imel na 400 metrov čez ovire tekmeca v Jamajčanu Josefu Robertsonu in Američanu Brentu LaRueju, ki je v fazi pridobitve slovenskega državljanstva. V skoku v višino bo nastopil Rožle Prezelj, žal pa je nastop na 3000 metrov čez zapreke odpovedal Boštjan Buč, ki je pred dnevi izjemno uspešno tekmoval v Ostravi."

"Po novem sem v Postojni domačin. Imel bom močno konkurenco. LaRue in Robertson sta trenutno od mene boljša, a sem bom potrudil, da se jima bom z dobrim tehničnim tekom čimbolj približal. V tej sezoni si želim doseči čim hitrejše čase na 400 metrov, 400 metrov z ovirami in štafeti 4x400 metrov," pa je svoje cilje predstavil Marko Macuh.