"Moja stranka zaradi zaščite svoje lastnine nasprotuje sanaciji te luže oziroma vsakršnim posegom na njegovi lastnini," je včeraj dejal odvetnik Bojana Gjure Boris Kac. Pojasnil je, da če bi mestni občini dovolili popravilo parkirišča, bi ta v prihodnosti lahko vztrajala, da je to zemljišče njeno, saj z njim upravlja in ga popravlja. Kac je še dodal, da bo Gjura sanacijo parkirišča preprečeval, vse dokler bodisi prek sodišča bodisi dogovorno z mestno občino ne razrešijo medsebojna lastniškopravna razmerja. Naj spomnimo, Gjura je že leta 2008 onemogočil, da bi četrtna skupnost Bežigrad v sklopu malih del zakrpala parkirišče.

Čeprav sodišča še niso dokončno odločila, kdo je dejanski lastnik zemljišč v naselju BS3, pa nekateri stanovalci ne vidijo razloga, zakaj Gjura parkirišča ne pusti popraviti, sploh če bo sanacijo plačala mestna občina. "Tudi če je Gjura resnično lastnik, to še ne pomeni, da te površine ne rabi vzdrževati," je vztrajala stanovalka z Reboljeve ulice, ki je dejala, da jih "jezero" na parkirišču tudi zdravstveno ogroža, saj se na njem redijo komarji in podgane. Podobno meni tudi stanovalec Zore Lukin, ki je povedal, da "Gjuri ne more škoditi, če občina sanira to barje, to leglo bolezni".

Lukin, sicer tudi član odbora, ki v BS3 koordinira nekatere dejavnosti, je pojasnil, da je sporen le en del parkirišča, saj da sta lastnika preostanka parkirišča mestna občina in ena od stanovalk, ki pa je pristala na popravilo.

Po Lukinovih besedah je delavcem KPL do včeraj uspelo nasuti nekaj materiala na parkirišče, s katerim so izrinili stoječo vodo. Površino bi tako morali še zravnati in utrditi. Tako Lukin kot drugi stanovalci so veseli, da je mestna občina po dolgih letih prevzela pobudo in se lotila popravila tega spornega zemljišča. Lukin je sicer dejal, da bi občina verjetno bolje ukrepala, če bi očistila odtočne kanale, ki so se zamašili, zaradi česar voda ne odteka s parkirišča. "Vendar mislim, da so pričakovali odpor Gjure, zato so se odločili, da z nasutjem vsaj za silo odpravijo to jezero. Drenaže ne bi mogli opraviti tako hitro," meni Lukin. Dodal je, da je v četrtek v BS3 posredoval tudi župan Zoran Janković. Za več informacij smo povprašali tudi na mestni občini, vendar nam do zaključka redakcije odgovorov niso zagotovili.