Sobota, 4. junija

Ljubljana bo doživela manifestacijo in demonstracijo. Manifestirali bodo geji, lejzbike, biseksualci in transseksualci na Paradi ponosa v pozitivni klimi, ki jo prinaša nov družinski zakonik, v prav tako prijetni legalni klimi pa bodo demonstrirali Nevidni delavci sveta - tista brezpravna množica migrantskih delavcev.

Naša največja vojaška ladja, 50 metrov dolg in 9,2 metra širok Triglav, bo ponosno predstavljala Slovenijo na vojaški vaji Adrion Livex v Črni gori.

Nedelja, 5. junija

Superreferendumski dan. Trije v enem. Tekma vlade proti ljudstvu.

Ne bo pa ta dan tekmovala le vlada. V Celju bodo skušali postaviti Guinnessov rekord v množičnem rolanju, v ljubljanski Drami pa bo prva tekma finala vseslovenskega improvizacijskega tekmovanja Impro liga med ekipama Fookiš in Stand up.

V Los Angelesu bodo na dan, ko bomo odločali o arhivski pokojnini za delo na črno podelili filmske nagrade MTV Movie Awards.

Ponedeljek, 6. junija

V New Yorku bodo pred sodnikom zaslišali nekdanjega predsednika Mednarodnega denarnega sklada Dominiqua Strauss-Kahna, ki ga tožilstvo bremeni, da je v newyorškem hotelu poskušal posiliti sobarico.

Torek, 7. junija

Teden po referendumih bo v državnem zboru predvsem teden preiskovalnih komisij. Za začetek bo komisija, ki preiskuje politično odgovornost za "tajkune", nadaljevala razpravo o vmesnem poročilu, v katerem v glavnem ugotavljajo, da s prevzemno zakonodajo ni bilo nič narobe.

Sreda, 8. junija

Komisija za nadzor javnih financ, ki jo vodi poslanec SDS Andrej Vizjak, bo glodala "problematiko izplačil regresov v državnih podjetjih". Njegova kolegica Alenka Jeraj pa bo v zvezi z obnovo stavb primorske univerze zaslišala bivša ministra Jureta Zupana in Mojco Kucler Dolinar ter ministra v odstopu Gregorja Golobiča. Rudolf Petan (SDS), ki vodi preiskovalno komisijo "G. Golobič", pa znova Miloša Urbanijo (Ultra) in še pet drugih prič.

Četrtek, 9. junija

Rado Likar (SDS) v preiskovalni komisiji za avtoceste namerava znova zaslišati Ivana Zidarja.

V Abu Dabiju se bodo sestali predstavniki držav članic zveze Nato, ki sodelujejo v napadih na Libijo, da bi poiskali način, kako pospešiti konec spopadov in prisiliti Gadafija k odstopu.

Petek, 10. junija

V ljubljanskih Stožicah bo koncertiral Sting v družbi simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije.