Zveza za voljo ljudstva je povezava civilno-družbenih organizacij in skupin ter posameznikov, ki temelji na enotnosti ciljev, pripravljenosti prispevati za skupno stvar in prizadevanju za dobro, dogovarjanju, sodelovanju, soglasjih.

Načrt zveze je pridobiti čim večje število članov, jih poslušati in z skupaj narediti boljši sistem. Ne bodo se preoblikovali v stranko, del zveze pa naj bi bila lista, s katero bodo kandidirali na parlamentarnih volitvah. Če bodo dosegli večino v parlamentu, potem verjamejo, da lahko postopno spremenijo zakone, "in ko bo doseženo, da lahko vsak človek neposredno odloča in glasuje, bodo profesionalni politiki popolnoma nepotrebni in takrat se lahko parlament razpusti," je dejala Tomičeva. Če bi jim načrti uspeli, bi po tem sestopili z oblasti.

Sliši se lepo, v realnosti pa to zahteva dolg proces, za to bo potrebna tudi večina v parlamentu. Zveza za voljo ljudstva bo tako s svojo listo kandidirala že na prihodnjih volitvah. "Kdaj pa bomo uspeli izpeljati vse spremembe, je odvisno od volje ljudi," je dejala Tomičeva. Sicer zveza deluje na odločanju vseh, tudi sama zveza nima voditelja, o vsem namreč odločajo vsi člani.

Tomičeva se zaveda, da "mogoče res spominja na prejšnji ali pa celo predprejšnji sistem. Poznali smo socializem, poznali smo orto kruti kapitalizem, ki je vse pravice, ki jih je socializem premogel, znegiral. Tukaj se zavedamo tega, da je treba vse dobre stvari, ki sta jih oba sistema prinesla in narediti novo kvaliteto. Prišli smo do krize kapitalističnega sistema, ko je človek popolnoma degradiran, ko so ljudje popolnoma brezpravni in jih je strah za preživetje." Tako naj bi s popolnoma novim pristopom izničili razlike med revnimi in majhnim odstotkom bogatih ter ljudem zagotovili dostojno življenje. Pravijo, da so se odločili za nekaj povsem novega, saj so ljudje naveličani deljenja na leve in desne, na volitvah pa ljudje izbirajo manjše zlo. S tako imenovano neposredno demokracijo bi samo odločali o svoji usodi. Violeta Tomič je mnenja, da je v Sloveniji vseh dobrin dovolj, težavo vidi drugje: "Blagostanja in dobrin je v Sloveniji dovolj za vse, saveda pod pogojem, da si en odstotek ljudi vsega tega ne lasti."

Kdaj bodo vse njihove želje postale realnost, ne vedo. "Večja kot bo volja ljudstva, hitreje bo šlo, volja pa bo morala biti večja od moči elite," je dodala.