"Zaključek sezone je bil dramatičen. Potem ko smo prvo tekmo visoko izgubili, smo odigrali fantastično povratno tekmo in nadoknadili zaostanek, na koncu pa izgubili po kazenskih strelih. Tako pač je," je začel 22-letni Tim Matavž klepet ob igrišču v Kidričevem, kjer se slovenska reprezentanca pripravljala na kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo s Ferskimi otoki v petek ob 19.30 v Toftirju.

Ali vas še kaj muči zadnja zastreljana enajstmetrovka?

Ne. Sem jo že pozabil. Ker ne morem več ničesar spremeniti, se s tem ne obremenjujem več. Zanima me le prihodnost.

Kako veliko je razočaranje v klubu, ker se niste uvrstili v evropsko ligo?

Noben poraz ni lep. Pred tekma smo pričakovali napredovanje, po prvi tekmi in visokem porazu so se pričakovanja zelo zmanjšala, vendar smo igralci še vedno verjeli v preobrat, ki smo ga izpeljali, vendar ne povsem do konca, ker je odločala loterija z enajstmetrovkami.

V drugem delu sezone ste imeli težave s poškodbo.

Težave so odpravljene. Na povratni tekmi z Den Haagom sem odigral vseh 120 minut. Počutim se dobro, utrujenost bo hitro minila.

Vaša ocena sezone. Sijajno ste začeli, nato vas je ustavila poškodba, a ste kljub temu s 18 ligaškimi goli najboljši strelec kluba.

Poškodba me je vrgla iz ritma in načela strelsko formo. Če izvzamem poškodbo, je bila sezona glede kluba in reprezentance po mojih željah.

Pozimi je kazalo, da se boste poleti preselili v Napoli, a do dogovora ni prišlo.

Nismo našli skupnega jezika glede želja za prestop v Italijo, zato ostajam na Nizozemskem, saj imam pogodbo z Groningenom še do leta 2013.

Po klubski sezoni vas še čaka reprezentančna obveznost na Ferskih otokih.

Vedno je lepo priti v reprezentanco. Vsi komaj čakamo na takšna druženja.

Tri točke so nujnost, saj so po porazih doma s Severno Irsko in Italijo porabljeni vsi krediti.

Logično je, da gremo na zmago, saj smo favoriti.

Na prvi tekmi s Ferskimi otoki v Ljubljani ste ob zmagi s 5:1 zablesteli s tremi goli, ki so bili prvi in doslej edini v reprezentančnem dresu.

Tako se je pač zgodilo. Ni pomembno, kdo doseže gol, ampak le to, da slovenska reprezentanca zmaga.

Se veselite počitnic?

Komaj čakam. Sem si jih zaslužil. Klubske priprave se začnejo 27. junija.