"Vreme nam je v teh dveh meseca šlo maksimalno na roko," je priznal vodja del na ribniku Tadej Jeršič, ki je pojasnil, da del verjetno ne bi mogli pravočasno končati, če bi jih aprila spremljalo deževno vreme. Jeršič je dejal, da so iz ribnika potegnili kar 1500 kubičnih metrov mulja, ki so ga dali v predelavo, ribnik pa so poglobili za pol metra. Več ga niso upali poglabljati, da ne bi poškodovali glinene podlage, kar bi povzročilo usihanje ribnika.

Vodja del je tudi pojasnil, da so brežino, ki je podaljšek čolnarne, zavarovali z lesenimi piloti in geotekstilom, s čimer so preprečili spiranje zemlje. Poudaril je tudi, da so na brežini ob otroškem igrišču v plitvini zasadili 3000 sadik trstičja, ki bo prečiščevalo vodo v ribniku, uredili pa so tudi iztok in po ribniku posadili lokvanje. "Ribnik smo morali napolniti tudi z vodo iz hidrantnega omrežja, saj bi se po naravni poti polnil več kot pol leta," je povedal Jeršič.

Jeršič je še opozoril, da bi bila kakovost vode v ribniku veliko boljša, če bi v prihodnosti povečali dotok vode vanj, saj bi bila pretočnost večja. V Podjetju za urejanje hudournikov ocenjujejo, da je v zaledju ribnika dovolj vode, ki bi jo lahko zajeli in jo nadzorovano spuščali v ribnik.

Urejen in revitaliziran ribnik sedaj čaka zgolj še na vodne živali, predvsem ribe, ki jih je Ribiška družina Barje pred praznjenjem preselila na druge lokacije. Že zdaj pa ima nekaj "stanovalcev", in sicer pet majhnih račk, je povedal Tadej Prašnikar iz podjetja T3S, ki je prejšnji teden odprlo vrata tivolske Čolnarne. Prašnikar je povedal, da uradnega odprtja še niso imeli. "To bomo storili, ko bomo uredili še nekaj malenkosti v okolici Čolnarne," je dejal Prašnikar, ki je zadovoljen z obiskom gostov, kljub temu da večina obiskovalcev Tivolija sploh ne ve, da je lokal v Čolnarni ponovno odprt. Prašnikarja pa bolj kot obisk veseli pozitiven odziv gostov, ki so zadovoljni, da se v Tivoliju dogaja nekaj novega.