"Primerjava s tisto tekmo je predvsem za vas medije. Karakterja ekip in selektorjev sta različna. Vsaka informacija je sicer dobrodošla. Če mi nekaj pomaga, vzamem," je včeraj na eno izmed novinarskih vprašanj odgovoril selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, ki je skupne priprave začel že v nedeljo, vendar bo ekipa šele danes v polni zasedbi, ko se ji bo priključil še Andraž Kirm, ki je imel včeraj prijetne obveznosti, potem ko je z Wislo postal poljski prvak.

Ker so igralci izčrpani po koncih uspešnih klubskih sezon, so temu prilagojeni treningi, nekaj več pozornosti posvečajo prekinitvam, sicer pa selektor Kek in trener Milan Miklavič veliko časa namenjata tudi pogovoru z igralci. "Mi nismo več v situaciji, da bi se lahko veliko ukvarjali z matematiko, torej seštevali in odštevali, ampak nas h končnemu uspehu vodi le kontinuiteta v zmagah. Po koncu težkih bitk v klubih bo to tekma za preizkus karakterja igralcev, ali so sposobni vse dvigniti na raven, ki jo zahtevajo reprezentančne tekme," je razmišljal Kek in poudaril: "Ferski otoki so res zadnji v skupini, vendar tudi zbirajo točke. Tekmeca se ne bojimo, vendar ga ne podcenjujemo. Naše vodilo bo organiziran in napadalen nogomet, da čim prej dosežemo gol za mirno tekmo."

Čeprav gre za izjemno zahtevno gostovanje (pet ur dolgo potovanje z letalom s postankom na Danskem, nizke temperature, slaba igralna površina), nihče ne išče alibijev. "Gre za tekmo, v kateri lahko veliko izgubimo. Na Ferskih otokih nobeni reprezentanci ne bi bilo lahko. Če bomo pravi, bomo zmagali," je dodal Mišo Brečko.