Drugače menijo v vaški skupnosti zaselka Šmartno. Od 121 volilnih upravičencev se je podpisalo 68 nasprotnikov gradnje, ki po njihovem ogroža njihovo bivanje v sicer idiličnem okolju pod Krvavcem. Tone Ušeničnik kot predsednik skupnosti je poudaril, da niso proti gradnji doma starostnikov, a jih moti velikost celotnega projekta, možnost bistvenega povečanja prometa in s tem tudi drugačna kakovost življenja: "Nove prometnice in druga gradnja so za nas nesprejemljivi." Šmartno ima res le okoli 140 prebivalcev in v okolici naj bi živelo in delalo po novem 450 ljudi (stanovalci doma, zaposleni). Zato naj bi občina za lastne potrebe potrebovala manjši dom in zgradili naj bi ga v Cerkljah.

"Najprej je treba povedati, da načrtovana naložba ni v Šmartnem in je dejansko od obeh naselij oddaljena malo manj kot dvesto metrov. Zato seveda ni mogoče enostransko obravnavati problema. Za nas je partner pri gradnji nujen, ker občina pač sodeluje v okviru svojih možnosti. Prepričan sem, da sta tako lokacija kot tudi vsebina dogajanja za občino prednost z novimi delovnimi mesti. Vsekakor pa kot župan ostajam pripravljen na soočenje z občani, večkrat pa smo na to temo že usklajevali mnenja," je dodal župan Čebulj.

Dom starostnikov naj bi imel prostora za okoli 150 stanovalcev, potrebe po prostih mestih pa so v Kranju in okolici še večje - temu primerne pa so tudi čakalne dobe. Je pa res občina Naklo zgradila za svoje starostnike manjši dom, bistveno večji pa je v občini Preddvor.