Slovenj Gradec, enajstouvrščena ekipa v 1. SRL, in Izola, drugouvrščena ekipa v 1. B SRL, bi po tekmovalnem pravilniku Zropsa v tem tednu morala igrati dodatni kvalifikacijski tekmi za obstanek oziroma uvrstitev v elitno domače rokometno tekmovanje, morebitno tretjo pa sredi prihodnjega tedna, ta sklep pa odločno zavrača Združenje 1. B SRL. Ta se sklicuje na skupščino Rokometne zveze Slovenije, ki je bila 30. junija leta 1999, ki pravi, da "iz 1. A SRL izpadeta 11. in 12. ekipa, na njuno mesto pa se uvrstita 1. in 2. ekipa iz 1. B SRL".

Združenje 1. B SRL meni, da se sklep skupščine RZS, ki je edina pristojna za spremembo navedenega sklepa, do današnjega dneva ni spremenila, modificirala ali zamenjala. V skladu s tem velja sklep Skupščine RZS z dne 30. junija 1999. Na podlagi tega je razpis za kvalifikacije posredovan s strani vodje tekmovanja Zropsa nelegitimen, neverodostojen, samovoljen in brezpredmeten ter ni v skladu s sprejetim sklepom na skupščini in veljavnimi akti RZS.

Združenje 1. B SRL je v izjavi za javnost med drugim zapisalo, da bo uporabilo vse možnosti, da bo zaščitilo enakopravnost in enakost članic RZS ter spoštovalo veljavne akte RZS ter veljavne sklepe skupščine RZS. Hkrati je odgovorne na Zropsu pozvalo, da pripravijo pisno gradivo za igranje morebitnih kvalifikacij v tekmovalni sezoni 2011/2012.