Sobota, 28. maja

Danes bo svet obstal. Na Wembleyju spopad titanov. Barcelona in Manchester United. Finale.

Gasilci se bodo zbrali na plenumu v Kopru, ob birokratsko-poročevalskih zadevah pa bodo podelili tudi priznanja najboljšim.

Medtem ko bodo liberalni demokrati volili predsednico/predsednika stranke, bo ameriški predsednik Obama obiskal Poljsko, številni Palestinci pa zagotovo Egipt, ki bo ta dan ponovno odprl mejo z Gazo.

Nedelja, 29. maja

Na ledeniku pod Skuto bo potekal 18. tradicionalni vseslovenski slalom, ki ga organizira Lovska družina Jezersko. Smučke na ramo, pa gremo.

Smuči pa lahko pustite doma, če vas bolj vleče v Koper, kjer bo organiziran ogled morskega monstruma - največje potniške ladje Voyager of the Seas.

Ponedeljek, 30. maja

Poslanci opozicijske SDS so vedno v koraku s časom. Tako so ob izplačilih visokih regresov v državnih podjetjih, o čemer pišejo mediji, nemudoma zahtevali nujno sejo Vizjakove komisije za nadzor državnih financ. V zahtevi ugotavljajo, da je vlada tem podjetjem priporočila regrese v višini minimalne plače (748 evrov bruto), zdaj ji priporočajo, da nemudoma ukrepa, ker je v podjetjih ne ubogajo, in jim poroča v roku 30 dni. Kdaj seja bo, še ni določeno.

Torek, 31. maja

Parlamentarni odbor za zdravstvo bo na pobudo mariborskega zdravstvenega doma razpravljal o izzivih primarnega zdravstva v luči nadgradnje zdravstvenega sistema. Dan kasneje pa bodo poslanci na nujni seji govorili o težavah pri uveljavljanju programa e-Zdravje. Nujo sejo zahtevajo poslanci SDS.

Italijanski premier Silvio Berlusconi se bo moral zagovarjati pred sodiščem v Milanu, saj mu tožilstvo očita, da je plačal za spolni odnos mladoletnici.

Sreda, 1. junija

Na zahtevo poslancev SDS se bo na nujni seji sestal odbor za promet, katerega podpredsednik je bivši državni sekretar za promet Peter Verlič. Nujno naj bi razpravljali o krivdi te vlade za "slabšanje konkurenčne prednosti in razvojnega potenciala Luke Koper in slovenske logistike".

Četrtek, 2. junija

V odboru za proračun in javne finance bodo nadaljevali razpravo o tem, kdo je odgovoren za posojila, namenjena spornim menedžerskim prevzemom. Odgovornost terjajo poslanci SLS. Odbor za okolje pa čaka vroča tema, drugo branje zakona o graditvi objektov, ki precej omejuje gradnjo v lastni režiji. Tudi v odboru za gospodarstvo utegne biti živahno ob razpravi o projektu gradnje TEŠ6.

Petek, 3. junija

Poslanci se bodo očitno posvetili agitiranju za in proti pokojninski reformi na nedeljskem referendumu, kajti za ta dan ni sklicane nobene seje v državnem zboru.

Nogometna reprezentanca se bo v Toftirju pomerila z ribiči, ki v prostem času brcajo žogo. Če ferskih ribičev naši zvezdniki ne bodo premagali, se lahko že poslovijo od evropskega prvenstva 2012.