Izmed obeh Slovencev je bil boljši Gorazd Štangelj (Astana), ki je bil 40. v času glavnine (+6:04), 109. pa je bil Simon Špilak (Lampre, 14:56). V skupni razvrstitvi je Štangelj 87. (+2:05:08), Špilak pa 113. (+2:35:21).

Trojica ubežnikov, Capecchi, Pinotti in Seeldrayers, najbližje zasledovalce so ugnali za minuto in 20 sekund, se je za zmago udarila po treh urah in 20 minutah. Najprej je odpadel Belgijec, v zadnjih 150 metrih pa je bil najmočnejši Capecchi za svojo prvo etapno zmago v poklicni karieri ter prvo Liquigasa na letošnjem Giru. Pinotti je pred tem dolgo časa vodil in očitno plačal ceno v zaključku.

Glavnina je v cilj prišla šest minut pozneje, v skupnem seštevku pa na vrhu ni pršilo do sprememb. Contador (Saxo Bank) vodi štiri minute in 58 sekund pred Italijanom Michelejem Scarponijem (Lampre) in pet minut ter 45 sekund pred drugim Italijanom, Vincenzom Nibalijem (Liquigas).

V ne posebej zanimivi etapi je zato bolj odmeval dopinški primer Contadorja, zmagovalca Gira leta 2008 in trikratnega zmagovalca dirke po Franciji. Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je namreč preložilo zaslišanje Španca iz začetka junija (6. do 8.) na poznejši datum. V obrazložitvi so sodniki zapisali, da želijo "vsem strankam zagotoviti dovolj časa za pripravo in obenem navzočnost prič in ekspertov". Novega datuma pa še niso določili. Mednarodna kolesarska zveza in Svetovna protidopinška organizacija Contadorju očitata zlorabo poživil, vendar ga je španska zveza oprostila, ker naj bi prepovedane substance (clenbuterol) v njegovo telo prišle s kontaminiranim mesom.

Giro se bo v četrtek nadaljeval z 19., 209 km dolgo etapo od Bergama do Macugnaga.