Kot prvi je sicer ciljno črto v etapi prečkal Visconti, a ga je vodstvo tekmovanja zaradi prerivanja naknadno uvrstilo na tretje mesto. Visconti je namreč v sprintu odrinil Ulissija, ki ga je zaprl ob ogrado. Farnesejev tekmovalec zaradi Ulissijevega "manevra" ni bil nič kaj zadovoljen.

"Večkrat, vsaj desetkrat, sem mu zavpil, naj me ne zapira. Kaj lahko bi me tudi potisnil v ograjo," je takoj po etapi izjavil Visconti in dodal, da mu že skozi vso etapo odnos Ulissija ni bil prav nič všeč. Slednji pa se ne čuti krivega: "Bil sem v ospredju in se osredotočil le na svoj sprint. Prav ničesar nisem naredil narobe."

Etapo, ki je vključevala dva vzpona, končala pa se je s spustom v Tirano, je sicer zaznamoval pobeg 16 kolesarjev, ki so si hitro privozili zajetno prednost (7:30 minute). Ker v tej skupini ni bilo za skupno vodstvo nevarnega kolesarja, je glavnina dogajanje v ospredju opazovala mirno in rezervirano ter odločitev o zmagovalcu etape prepustila ubežnikom. Med temi so največ volje po zmagi pokazali prav trije, ki so nato prvi prečkali cilj.

Razplet etape ni bistveno vplival na skupno razvrstitev pri vrhu. Še vedno vodi branilec lanske zmage Contador, ki ima 4:58 minute prednosti pred Italijanom Michelejem Scarponijem in 5:45 minute pred še enim italijanskim predstavnikom Vincenzom Nibalijem.

Slovencev Simona Špilaka (Lampre) in Gorazda Štanglja (Astana) ni bilo v ospredju. Štangelj je etapo končal na 59. mestu s 3:33 minute zaostanka, Špilak pa je bil 71. z enako "zamudo". V skupni razvrstitvi je Štangelj 89. (+2:05:08), Špilak pa 111. (+2:26:29).

Giro se bo v četrtek nadaljeval z 18., 151 kilometrov dolgo etapo med Morbegnom in San Pellegrinom.