Sestri Fabjan sta se kot prva slovenska ekipa uvrstili na SP. Pred prvenstvom se bosta pripravljali v Italiji pod vodstvom novega trenerja Italijana Rodolfa Cavaliereja. "Želiva dobiti vsaj kakšno tekmo v skupini. To bo težko, vendar je uresničljivo, čeprav bo to šele najino prvo SP. Mnoge ekipe bodo nastopile že petič ali šestič," je napovedala Simona Fabjan, mlajša od obeh sester.

Erika Fabjan je povedala, da se lahko na OI v Londonu uvrstita na dva načina: "Prvi način je uvrstitev na lestvici, vendar se bo v London neposredno uvrstilo le prvih 16 ekip. Skupaj bo na OI 24 ekip, druge pa se bodo tja prebile prek celinskega pokala. Lani sva napredovali v drugi krog, kjer pa bo letos ob koncu sezone treba zmagati, nato pa bo na vrsti še tretji krog."

Letos sta sezono začeli v Brasilii, vendar se jima aprila na turnirju svetovne lige ni uspelo prebiti na glavni turnir, saj sta morali po napetem boju v zadnjem krogu predtekmovanja priznati premoč Brazilkama Priscilli Lima in Angeli Vieira. "Dobro sva igrali, toda ekipe so bile zelo močne. Vsi se že pripravljajo na SP in OI, poleg tega pa so se vrnile tudi nekatere starejše in izkušenejše ekipe, ki nam, mlajšim, delajo kar nekaj preglavic. Zdaj odhajava v Italijo, kjer bova trenirali s tamkajšnjo reprezentanco, potem pa naju čaka SP. To bo vrhunec sezone," je načrte orisala 22-letna Simona Fabjan.