Atletinja Massa je prejšnji teden na mitingu diamantne lige na Kitajskem z dosežkom 13,92 metra dosegla šesto mesto, po dolgem času pa ni preskočila 14 metrov. "Prvi nastop v poletni sezoni po pričakovanju ni bil najboljši, a sem z njim zadovoljna. Točno je pokazal, kaj moram še popraviti. Največ težav mi je povzročal zalet, saj nikakor nisem zadela deske. Toda tudi druge atletinje so imele velike težave na začetku sezone. Dejstvo, da je rezultat 14,05 metra zadostoval za tretje mesto, pove vse. Zame je najpomembnejše, da sem se prepričala, da sem v svoji dobri izvedbi konkurenčna najboljšim," je povedala Snežana Rodič, ki je na Kitajskem za teden dni podaljšala svoje bivanje, saj si njen mož Aleksandar v Tianjinu služi nogometni kruh. "V Šanghaju je bil mož celo moj trener. Si je vzel čas in prišel na tekmo. Po tekmi sva šla v Tianjin. Mesta si nisem preveč ogledala."

"Najbolj me veseli, da sem zdrava. Končno sem povezala zimsko in letno sezono. Po uspešni zimski sezoni sem si vzela teden dni počitka, nato pa sem se začela pripravljati na poletno sezono. Odločila sem se, da letos ne bom trenirala sama na Kitajskem. Zato sem vadila v Ljubljani in Kopru, na pripravah pa smo bili na Kanarskih otokih," je pojasnila Rodičeva, ki si želi v poletni sezoni izboljšati osebni rekord.

Menedžer Robert Wagner je Rodičevi zagotovil naslednji miting diamantne lige v Eugenu (ta bo 4. junija), kar pa svetlolasi skakalki troskoka ni najbolj po godu. "Še vedno sem precej utrujena od prihoda s Kitajske. Če bi zdaj odpotovala še v ZDA, bi se mi povsem zrušil ritem. Zato sem Wagnerju rekla, da v Eugene ne bi šla. Zanesljivo bom tekmovala 9. junija v Oslu," odgovarja Koprčanka, ki rada pohvali nov atletski objekt na Obali, kjer je stadion na visoki ravni.

Atletska zveza Slovenije daje velik poudarek junijskemu evropskemu ekipnemu prvenstvu, ki bo sredi meseca v Izmirju. "Res je, da je bil nekoč cilj Slovenije napredovanje v elitni razred. Toda generacija slovenskih atletinj z Alenko Bikar, Brigito Langerholc in Jolando Čeplak bo težko ponovljiva. Zdaj bolj kot reprezentanca izstopamo posamezniki. Vseeno mislim, da ima Slovenija močno reprezentanco, ki bi morala obstati v prvi evropski skupini. Je nekaj mladih in obetavnih atletov, ki se bodo v naslednjih letih gotovo razvili," je zaključila Primorka, ki se še vedno vsak dan vozi iz Kopra na trening v Ljubljano.