Iz tabora Manchester Uniteda je mogoče slišati izjave, da je favorit Barcelona. "Katalonci si zaslužijo vlogo favorita. V tej sezoni so bili v fantastični formi. Toda s tekmecem se ne smemo preveč obremenjevati. Morali bomo biti pazljivi na Messija in druge izjemne igralce," je teden pred finalom o tekmecu s sladkimi besedami govori trener Manchester Uniteda Alex Ferguson. Morda se na tak način želi znebiti nekaj bremena in ga preložiti na drugo stran, tudi na ramena Lionela Messija, ki na angleških tleh še ni dosegel zadetka. Če je bil pred dvema letoma v Rimu najvznemirljivejši dvoboj med Messijem in Cristanom Ronaldom, bo v Londonu Argentinčev tekmec Wayne Rooney. Najboljša igralca španskega in angleškega prvaka sta v tej sezoni sijala, Rooney predvsem ob koncu sezone. A Ferguson svoje številke deset noče izpostavljati: "Drži, imamo Rooneyja. A on ni edini kreativni nogometaš v naši ekipi, ki lahko doseže veliko zadetkov. Imamo jih še veliko, na primer Antonia Valencio, Javierja Hernandeza in Nanija."

Zakaj bo prvak United?

Ko so pred dvema letoma rdeči vragi proti Barceloni izgubili, je otoška javnost Fergusonu očitala, da je bila ekipa zarjavela, ker nekateri najpomembnejši igralci pred tem več kot 14 dni niso odigrali nobene tekme. Tudi tokrat je izkušeni Škot najbolj obremenjenim namenil več počitka, a pazi, da ga ne bo preveč, zato na zadnjih tekmah enajsterice ni povsem premešal. Nekaj možnosti, da "pretegnejo ude", bodo imeli angleški prvaki tudi danes na poslovilni tekmi legende kluba Garyja Nevilla. "Pozorni moramo biti, da pred finalom ne izgubimo ostrine, zato bo revijalna tekma dobrodošla," je dodal Ferguson.

Se še spomnite, kako se je razpletlo finale leta 2009 med istima tekmecema?

Messi bo ob evropski lovoriki (do zdaj je osvojil dve) lovil še dva rekorda, največje število zadetkov v eni sezoni v ligi prvakov (zabil jih je 11) in nasploh v vseh tekmovanjih (52). Za Ruudom van Nistelrooyjem oziroma Cristianom Ronaldom zaostaja po gol. "Zadetki so pomembni le, če z njimi svojemu klubu prineseš naslov prvaka. Če ne bom zadel in bo Barcelona zmagala, se ne bom pritoževal. Dejstvu, da v Angliji še nisem dosegel gola, ne posvečam nobene pozornosti," je odgovoril Lionel Messi in namenil nekaj besed tekmecu: "Ne bomo igrali na Old Traffordu, a bo imel Manchester vseeno prednost. Prepričan sem, da bo v Londonu veliko ljudi navijalo za rdeče vrage. Ti imajo odlično ekipo in izjemnega trenerja. Najbrž se ne bodo le branili, ampak se obeta odprt boj, saj se bosta vendar pomerili šampionski ekipi."

Zakaj bo prvak Barca?