Nico, Španija ni bila povsem enostavna?

Ne, nikakor. Ves konec tedna smo se borili z različnimi težavami in glede na vse okoliščine sem lahko zelo vesel, da sva oba s Schumacherjem prišla do točk. Ena težava je sledila drugi, v takih razmerah pa res ni lahko dirkati. Na kvalifikacijah je bil žrtev težav Michael, na dirki pa se je serija napak zvrstila pri meni.

Kaj je bilo narobe?

Lahko začnem kar na startu. Ta ni bil slab, ampak drugi so startali bolje. Pa to ne bi bila največja težava, če ne bi potem odpovedala radijska povezava. Zelo težko je kar koli nastavljati na dirkalniku, če se ne moreš sporazumeti z vodstvom moštva. Danes lahko spreminjamo toliko nastavitev, da se lahko hitro izgubiš, če stvari ne delaš prav. Potem mi je prenehal delovati sistem za pitje pijače, v takšni vročini pa je vsak požirek še kako dobrodošel, poleg tega je nehal delovati sistem za vklop gibljivega krilca, kar me je stalo kar nekaj možnosti za prehitevanje.

Pa vendar imajo moštva možnost obveščanja tudi prek tabel v boksih?

Seveda, samo da lahko na tabli prebereš le eno glavno informacijo na krog, običajno pa moramo spreminjati več stvari hkrati. Poleg tega je minilo zelo veliko časa, preden smo se lahko sporazumeli, da se ne moremo sporazumevati. In tako je minilo kar nekaj krogov. A kot sem dejal, dirka je bila težka, od zmage smo še precej oddaljeni, a kljub temu sva oba prišla do točk. Ne verjamem, da bi, tudi če bi vse delovalo optimalno, dirko lahko končal na boljšem mestu. 

povzeto po RTL TV