O vzroku smrti Lavričana, ki se je poslovil v 35. letu starosti, še ni uradnih podatkov, več pa bo znano po sodnomedicinski in policijski preiskavi, so sporočili iz njegovega zadnjega kluba Rzeszow. Ferjana, slovenskega dirkača, ki je zadnja leta vozil s poljsko licenco, so včeraj ob pol devetih zjutraj našli mrtvega v avtomobilu v domači garaži.

Ferjan se je rodil 5. januarja 1977 v Ljubljani. Sprva se je navduševal nad smučanjem, a pozneje po poškodbi kolena presedlal na jeklene konjičke in najprej celo skrivoma obiskoval prve treninge, brez vedenja svojih staršev. Ko je kmalu pokazal velik talent za šport brez zavor, ni bilo več poti nazaj. Že v svoji prvi sezoni, leta 1995, je na peti dirki, na kateri je nastopil, osvojil izvrstno tretje mesto v državnem prvenstvu.

Prelomno zanj je bilo leto 1997, ko je zimski počitek drugih dirkačev izkoristil za dirkanje v Avstraliji in Južni Afriki. Pretresel je slovensko in tudi že mednarodno sceno in osvojil prvi naslov državnega prvaka Slovenije. Leta 1998 je osvojil prvo slovensko speedwaysko medaljo na svetovnem prvenstvu, saj si je med vozniki do 21 let privozil bronasto kolajno. Medtem si je že služil kruh v tujini, saj je nastopal v angleški in poljski profesionalni ligi.

Svoje največje uspehe je nanizal v letih od 2000 do 2002, ko se je kot celinski prvak uvrstil v serijo Speedway Grand Prix, v kateri je v letih 2001 in 2002 nastopal kot prvi Slovenec. Od leta 1997 do 2001 je nanizal pet zaporednih državnih naslovov med posamezniki v Sloveniji. Leta 2002 pa ga je nadomestil klubski kolega in soimenjak Matej Žagar. Ferjan je po sporu s svojim prvim in matičnim klubom AMTK Ljubljano prevzel madžarsko licenco in pričel nastopati za vzhodne sosede. Tam je do leta 2009 pobral celo šest naslovov državnega prvaka in tudi prevzel njihovo državljanstvo. V zadnjih letih pa se je bolj posvečal dirkanju v profesionalnih ligah, saj je preizkusil praktično vse lige. Britansko, poljsko, dansko, švedsko, češko, nemško, pa še kakšna bi se morda našla. Zadnjo svojo, že 948. dirko v karieri, je odpeljal pred tednom dni za svoj angleški klub Newcastle Diamonds. Naslednja bi ga čakala danes za poljski Rzeszow. Tako pa se bodo navijači lahko na domači dirki od njega poslovili le z minuto molka.