Izbrance Fredija Radojkoviča le še dve tekmi ločita do rokometnega "hat-tricka". V začetku aprila so v Celju že osvojili slovenski pokal, zdaj pa se jim nasmihata še dva naslova: v domačem prvenstvu in pokalu challenge.

V končnici za prvaka imajo po nepopolnem predzadnjem krogu štiri točke prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani, ki lahko iz boja za prvo mesto izpadejo že v primeru sobotnega neodločenega izida na gostovanju pri mariborskem Braniku. V primeru zmage rokometašev iz Šaleške doline v Mariboru, bo odločitev o slovenskem prvaku padla na tekmi zadnjega kroga, ko v Rdečo dvorano prihajajo ravno Koprčani.

Igralci z Obale so si še boljši izhodiščni položaj priigrali v pokalu challenge. Papirnati favoriti tega tekmovanja so svojo moč dokazali že na nedavnem prvem finalnem obračunu, ko so se iz portugalske prestolnice vrnili z neodločenim izidom, glede na prikazano in dejstvo, da so njihovi lizbonski tekmeci dokaj neprepričljivi na gostovanjih, pa so zelo blizu končnemu zmagoslavju. Zmagovalcu slovensko-portugalskega obračuna bo pokal podelil generalni sekretar Evropske rokometne zveze Michael Wiederer.

Slovenski klubi so doslej štirikrat zmagali v evropskih klubskih tekmovanjih: rokometaši Celja Pivovarne Laško so osvojili ligo prvakov v sezoni 2003/04, rokometašice Krima so dvakrat slavile v ligi prvakinj v sezonah 2000/01 in 2002/03, rokometašice Olimpije pa so osvojile pokal EHF v sezoni 1996/97.