Najprej je kolesarsko javnost vznemiril dopinški skesanec Landis z obtožbami o Armstrongovih dopinških nečednosti, nato se je oglasil še nekdanji kolesarski profesionalec Hamilton, ki je priznal, da je v svoji dolgoletni karieri pogosto uporabljal nedovoljena sredstva, ob tem pa očrnil tudi slovitega Armstronga, da ga je na lastne oči videl, kako si je Armstrong vbrizgal nedovoljena poživila.

Zdaj pa je svoj del v mozaik obtožb proti Armstrongu dodal še Hincapie, ki je veljal za najbolj tesnega Armstrongovega prijatelja. Pričanje Hincapieja je zelo obremenjujoče. Tako naj bi eden drugega zalagala s t.i. krvnim dopingom (EPO) in testosteronom. Novinarji ameriške televizijske mreže CBS so se namreč le dan po Hamiltonovi izpovedi dokopali do zaslišanja Hincapieja pred zveznimi preiskovalci v Los Angelesu, da sta z Armstrongom posegala po prepovedanih snoveh za večjo moč in vzdržljivost.

Hincapie je sicer zavrnil spregovoriti za medije o omenjeni preiskavi. Armstrong že ves čas zavrača obtožbe, da naj bi si pomagal na nedovoljen način.