Contador je svoje tekmece napadel sedem kilometrov pred ciljem, Rujano pa je bil edini, ki je lahko sledil tempu Španca. Po vzponu na Grossglockner sta oba kolesarja ciljno črto prečkala s časom 4:45:54, Contador pa je etapno zmago prepustil 29-letnemu kolesarju iz Venezuele. Francoz John Gadret (AG2R La Mondiale), ki je končal kot tretji, je za obema zaostal 1:27 minute.

Od treh slovenskih predstavnikov, ki so začeli dirko po Italiji, je Gorazd Štangelj (Astana) današnjo etapo končal na 115. mestu (5:04:50), Simon Špilak pa je bil 119. (isti čas). Borut Božič je odstopil po 11. etapi.

V deževnem finišu etape so ostali favoriti zaostali daleč zadaj, Contador pa je z drugim mestom močno povečal skupno vodstvo. V skupnem seštevku ima španski kolesar sedaj že tri minute in devet sekund prednosti pred Italijanom Vincenzom Nibalijem (Liquigas), še sedem sekund več pa zaostaja njegov rojak iz moštva Lampre Michele Scarponi. Od dveh preostalih slovenskih kolesarjev je na 121. mestu Štangelj (51:04:41), Špilak pa z zaostankom 51:04:48 zaseda 123. mesto.

Kolesarje na Giru d'Italia v nedeljo čaka 210-kilometrska etapa, s startom v Linzu in vzponom na Monte Zoncolan.