Hamilton in Armstrong sta za isto moštvo, US Postal team, tekmovala leta 1999, Hamilton pa sedaj trdi, da je njegov sotekmovalec takrat na kolesarski dirki Tour de France jemal prepovedano poživilo EPO. "Na lastne oči sem videl, kako je poživilo hranil v hladilniku in si ga z injekcijami vbrizgaval,“ je v športni oddaji televizijske postaje CBS dejal Hamilton.

Na obtožbe njegovega nekdanjega moštvenega kolega se je sedemkratni zmagovalec znamenite dirke po Franciji že odzval preko svojega Twitter profila."Podatek, da še nikoli nisem padel na testu, je dovolj zgovoren,“ je zapisal Armstrong, izjavo za medije pa je podal tudi njegov tiskovni predstavnik Mark Fabiani.

"Hamilton vneto išče sredstva za svojo knjigo. Zgodbo, ki jo je od nekdaj govoril, je sedaj popolnoma spremenil samo zato, da bi prišel na televizijo in tako vzbudil večje zanimanje pri knjižnih publicistih. A pohlep in sla po publiciteti ne moreta spremeniti dejstva, da je Lance Armstrong eden izmed športnikov, ki je opravil največ dopinških testov v zgodovini športa. Tekom njegove 20-letne kariere jih je bilo preko 500.“

Hamilton je sicer sam dobil dvoletno prepoved nastopanja med letoma 2005 in 2007 zaradi krvnega dopinga.