Sobota, 21. maja

Po Sloveniji bo potekal dan odprtih vrat vojašnic Slovenske vojske. Orožja menda kljub na široko odprtim vratom ne bo dovoljeno odnesti.

Medtem ko bodo upniki gradbenega podjetja Primorje protestirali pred upravno stavbo podjetja, bo množica ljudi vadila reševanje v množični nesreči v predoru Podnanos, ki so ga izdolbli prav gradbinci Primorja.

V Pekrah pri Mariboru bo osrednja slovesnost ob 20. obletnici pekrskih dogodkov, na kateri bo zbrane nagovoril predsednik republike Danilo Türk.

V Cerknem se bo s koncertom pred fontano zaključil 16. festival Jazz Cerkno.

Nedelja, 22. maja

Svetovni dan biotske raznovrstnosti in dan slovenske diplomacije.

S podelitvijo nagrad se bo sklenil mednarodni filmski festival v Cannesu.

Ameriški predsednik Barack Obama bo obiskal Irsko, med drugim tudi vasico, od koder izhajajo predniki njegove matere, nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton pa bo obiskal Črno goro.

Ponedeljek, 23. maja

Franc Kangler, šikanirani župan štajerske prestolnice, bo zbranim predstavnikom svetovnih medijev v družbi Milice Simonič Steiner, direktorice mestne uprave, in Ivana Hajnška, direktorja Snage, predstavil kazenske ovadbe zoper pooblaščene osebe v zvezi z nedavnimi odvzemi prostosti in izvedenimi hišnimi preiskavami.

Začetek odprtega prvenstva Francije Roland Garros.

Od danes je prepovedano kajenje v mestnih parkih, na sprehajališčih, plažah, trgih in vseh javnih prostorih. Kadilci so uradno pregnani kot gobavci. To se dogaja v New Yorku.

Torek, 24. maja

Državni zbor bo končal svoje majsko zasedanje. Med drugim naj bi na pobudo skupine poslancev spremenili zakon o vinu tako, da bi se vinogradniki iz Jeruzalemskih goric osamosvojili in jim ne bi bilo treba več na nalepke vin pisati, da so ta iz Štajerske.

Sreda, 25. maja

Na redni seji se bo na dan mladosti sestal odbor za obrambo, vendar ne bo, kot bi sklepali glede na poslansko vprašanje njegovega predsednika Jožefa Jerovška, razpravljal o tem, zakaj niso podelili štirih generalskih činov, ampak o začasnih napotitvah v mednarodne operacije in misije za opravljanje podpornih nalog slovenskega kontingenta. Odbor za kulturo bo imel na mizi predlog zakona o STA. Zakon o medijih pa se še kar medi.

Četrtek, 26. maja

Preiskovalna komisija, ki jo vodi poslanka SDS Alenka Jeraj, bo za zaprtimi vrati razpravljala o osnutku vmesnega poročila, ki se v glavnem nanaša na posle ljubljanskega župana in njegovih sinov. Ko bo Jerajeva vrata odprla, pa bodo odprli novo poglavje "Gregor Golobič". O tem, zakaj je omenjeni minister plačal domnevno previsok račun za obnovo stavb te univerze, bodo zaslišali nekdanjo in zdajšnjega rektorja primorske univerze Lucijo Čok in Rada Bohinca. Gorenakov odbor bo nadaljeval razpravo o zakonu o tujcih.

Petek, 27. maja

Odbor za lokalno samoupravo se bo ukvarjal z resolucijo o tem, zakaj državni zbor ni uresničil odločbe ustavnega sodišča o ustanovitvi občine Ankaran. Avtorja te resolucije sta poslanca SD Luka Juri in Marijan Križman.