RK Celje Pivovarna Laško in Perić sta uradno podpisala pogodbo do konca sezone 2013. Po tem naj bi igralec, ki je ena izmed devetih legend kluba, sklenil igralsko kariero, po kateri bo v drugačni vlogi ostal v celjskem klubu. Perić je prav s Celjem dosegel največji uspeh, ko je leta 2004 postal evropski prvak, nato pa klub zapustil in se preselil najprej v Barcelono, nato pa še v madžarski Veszprem, kjer igra od leta 2006 dalje.

Perić je v devetih sezonah, kolikor je nastopal za Celje, zbral 280 nastopov in v tem času osvojil osem naslovov slovenskega državnega prvaka, sedem naslovov pokalnega prvaka, največja krona pa je bil evropski naslov 2004, v ligi prvakov pa je igral še v petih polfinalih.

"Izjemno veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti s Perićem, ki je legenda našega kluba. Vsi, ki so kdajkoli igrali ali sodelovali z njim, vedo o kakšnem človeku in igralcu govorimo. Veseli smo, da smo mu lahko ponudili priložnost, da zaključi igralsko kariero v Celju, tudi po njej pa ga vidimo v našem klubu, kar smo mu tudi predstavili in sam se tega veseli. Dejan bo za našo ekipo pomenil veliko okrepitev, saj bo s svojimi izkušnjami in znanjem, ki ga bo prenašal na naše mlade igralce, izjemna spodbuda in človek, od katerega se lahko veliko naučijo," je povedal Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško.