»Nisem pričakoval, da bom glavni trener A-ekipe, a zdaj bo to delo zame nov izziv, predvsem večja odgovornost. Že dolgo delujem v tem športu in je to novo napredovanje v moji karieri,« je povedal Goran Janus, ki bo na mestu glavnega trenerja nasledil Matjaža Zupana. Janus ne namerava delati revolucije, a opravljena analiza je pokazala, da morajo v prihodnje količinsko povečati treninge na skakalnici in kondicijske treninge. Sestavo reprezentance bo dokončno potrjeval zbor za skoke na seji prihodnji četrtek. »Formalno so ekipe sestavljanje in čakamo samo še na potrditev. Jedro reprezentance bodo sestavljali bronasti skakalci iz Osla, ki se jim bodo pridružili mladi skakalci,« je povedal novi trener.

Predsednik odbora in zbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič je dejal, da uresničitev programov še vedno visi v zraku, saj se v tem trenutku soočajo s precejšnjo finančno stisko: »Da bi programe izpeljali v celoti, bi potrebovali vsaj 1,113 milijona evrov, vodstvo Smučarske zveze Slovenije pa je lanskih 920.000 evrov zmanjšalo še za 100.000 evrov, kar pomeni, da je v letošnjem proračunu zazijala razlika v višini 300.000 evrov.«

Jasnič je tudi zadovoljen, da so se z dosedanjim direktorjem Francijem Petkom dogovorili, da bo še naprej sodeloval z zvezo. Kot neplačani zunanji sodelavec bo pomagal Državnemu panožnemu nordijskemu centru v Kranju ter projekt šole mlajših kadrov skušal izpeljati do konca.