Ljubljana - Slovenski skakalni trener Matjaž Zupan (na fotografiji), ki se je po koncu sezone v Planici razšel s Slovensko smučarsko zvezo, je tik pred podpisom pogodbe za glavnega trenerja francoske A-reprezentance v smučarskih skokih.

"Smo zelo blizu končnemu dogovoru, pogodbe še nisem podpisal, sem pa tik pred tem in lahko z veliko gotovostjo povem, da bom v prihodnji sezoni vodil francosko A-ekipo. Francozi si želijo z mano skleniti pogodbo za daljše obdobje, vsaj do zimskih olimpijskih iger v Sočiju, tudi sam sem zainteresiran za to, vendar bomo še videli, moramo še priti skupaj," je dejal Zupan, ki vidi velik izziv v vodenju francoske ekipe.

"Francoska skakalna reprezentanca se s slovensko sicer ne more primerjati, v njej je manj tekmovalcev, ne glede na to pa bi mi vodenje takšne ekipe predstavljalo izziv, saj si želijo nekaj narediti, prisotna pa je tudi motivacija. Bomo pa videli, kakšen je na splošno širši potencial. Nedvomno imajo nekaj dobrih fantov, se pa lahko težko nadejamo nečesa velikega, kot bi se ta trenutek z našimi, v nekaj letih..., zakaj pa ne," je prepričan 44-letni Zupan, ki je slovenskim orlom na zadnjem svetovnem prvenstvu v Oslu pomagal pri osvojitvi ekipnega brona. sta