Enajsta etapa Gira je bila kot nalašč za pobeg in iskanje zmage v zaključku sprinta ubežne skupine. Razgibana etapa z vzponi in spusti, ki na končni vrstni red ni mogla bistveno vplivati, je čakala na pravo kombinacijo, ki pa se ni izoblikovala vse do zaključnega trikilometrskega vzpona.

Pred tem je sicer pobegnila skupina 11 kolesarjev, med katerimi je bil najbolj nevaren Francoz Christophe Le Mevel. Kolesar Garmin Cervela, ki je v skupnem seštevku za vodilnim Albertom Contadorjem zaostajal minuto in 19 sekund, je bil tudi zaradi nezainteresiranosti Contadorjeve ekipe Saxo Bank dolgo časa v igri, da prevzame rožnato majico vodilnega, toda na koncu se to ni zgodilo.

Odločil je zaključni vzpon, na katerega sta prva prišla Španec Daniel Moreno in Litvanec Ignatias Konovalovas, ki pa nista zdržala do konca. Prva zasledovalna skupina ju je ujela, v zaključku pa je imel največ moči Gadret.

V zasledovalni skupini slovenskih predstavnikov ni bilo. Simon Špilak je zaostal dve minuti in 54 sekund in je zasedel 79. mesto, Gorazd Štangelj je zaostal štiri minute in 57 sekund, Borut Božič pa je odstopil.