Marku Cavendishu so že takoj na cilju pomolili mikrofone pred nasmejana usta in ves zadihan je sestavljal stavke. "Ekipa je naredila neverjetno delo. Tako med etapo kot za popoln finiš," je pomočnike hvalil Cavendish, za kogar je bila to prva letošnja in šesta dosedanja zmaga na italijanskem Giru. "Odločil sem se, da je bolje zame, če izkoriščam zavetrje Petacchija in ga prehitim, ko se za to odločim. Sledil sem mu do zadnjih 150 metrov," je prepričljivo zmago opisal najhitrejši sprinter na svetu. Tako se tudi sam pohvali. Petacchi je razloge našel v napaki, ki sta jo naredila s prvim vlakovodjo njegovega vlaka Danilom Hondo, za uteho je nosilcu rožnate majice Albertu Contadorju znova odvzel rdečo majico najboljšega po etapnih uvrstitvah, ki sta jo zamenjala na Etni.

Božič je imel v zadnjem kilometru sicer sijajno izhodišče za sprint, ki se je končal z vzponom "pod nogo" v zadnjih 100 metrih. "Moja težava je, ker se slabo borim za pozicije v zavetrju drugih. So mnogo bolj agresivni. Spoštujem druge in bom tak očitno ostal. Nekaj pa bom očitno moral storiti, čeprav to agresivnost dobiš z dolgim kolesarskim razvojem," je Idrijec začel razlagati odtenke, ki odločajo pri velikih hitrostih. "Še 800 metrov pred ciljem sem se s Cavendishem boril za zavetrje Petacchijevega kolesa, a sva skoraj padla. Potem sem se z Modolom in Ferrarijem boril za Cavendishev zadnji obročnik. Na mojo smolo sem bil še na napačni strani ceste, v stranskem vetru in še Ventosa so pomočniki ravno po moji strani privlekli mimo. Izgubil sem položaj in prostor. Na koncu sem v zadnjih 150 metrih sprintal le bolj iz obupa. To je bilo daleč od mojega sprinta". Na težave z bolečo trtico, ki jo je pridelal v šesti etapi, se ni želel izgovarjati.

Medtem ko so ubežnike ob obali Jadranskega morja zlahka nevtralizirali, je bil med sprinterji besedni dvoboj že pred etapo. Francisco Ventoso, sicer zmagovalec šeste etape, je pred etapo navrgel, da bi Cavendisha v nedeljski etapi na Etno morali diskvalificirati, ker se je v klanec vlekel prijet za avtomobil, limitni čas zaostanka pa je ob 26 minutah zaostanka za suverenim nosilcem rožnate majice Albertom Contadorjem ujel za vsega 25 sekund. "To je blamaža. Vsi se noro mučimo, da ujamemo dovoljen zaostanek, eni ljudje pa si pomagajo z avtomobilom in komisarji UCI ne ukrepajo," se je jezil. Božič je bil še bolj natančen. "To je res sramota. Z avtom so ga privlekli na Etno, zdaj pa je največji heroj. Glede na to, kaj govori, ga je lahko sram. No, saj ni bil edini. Med deseterico jih je najmanj pet. Kdo so bili pred mano in vam povem. Ferrari, Appollonio, Chicchi, Modolo so delali enako. Grozno. In potem naj se še Cavendish javno čudi, ker nobena ekipa danes ni želela veliko pomagati HTC," je še Božič izvrgel nekaj jeze.